Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bilić putuje

Stipe Pletikosa počinje trčati

'sport.....moskva......06.09.2006. moskva - stadion lokomotive/ utakmica rusija-hrvatska/bilic snimo: marko lukunic'
''
28.10.2011.
u 08:03

U Londonu i Münchenu obišao je naše igrače i podiže moral Modriću, Ćorluki, Oliću, Pranjiću...

Uoči objave popisa igrača za dvoboje doigravanja za odlazak na Europsko prvenstvo 2012. godine protiv Turske, evo novih nevolja za izbornika Slavena Bilića. Kao da mu nije proteklih dana bilo dosta brige zbog ozljede Stipe Pletikose, kao da mu nije dosta što nema Nike Kranjčara i što je Ivo Iličević tek počeo trenirati, iz Njemačke je stigla vijest da se na treningu HSV-a u četvrtak ujutro ozlijedio Mladen Petrić.

Izbornik u Allianz Areni

Bilića smo sreli u Münchenu, jutro nakon golijade na Allianz Areni gdje je Ingolstadt teško stradao u sudaru s Bayernom (6:0).

– Išao sam gledati utakmicu, vidjeti u kakvom su stanju Ola i Pranja, sjesti malo s njima i porazgovarati – kaže nam Bilić.

Podsjetimo, dvojac je za utakmice s Grčkom i Letonijom ispao s popisa. Ivica Olić zbog toga što nije bio sasvim spreman, a Danijel Pranjić zato što ne igra za Bayern. Stvari su se promijenile, bavarski kockasti su u formi. Pranjić se vratio u prvih 11, a Olić asistirao za gol. Takvi mu za Turke i te kako trebaju.

Bilić je u Münchenu zaključio svoju englesko-njemačku turneju. Prije posjeta Oliću i Pranjiću, bio je u Londonu, sastao se s Tottenhamovim trojcem.

Niku Kranjčara tek je priupitao za zdravlje, a glavne mete njegova razgovora bili su Ćorluka i Modrić.

Izbornik pokušava animirati glavne igrače, protiv Turske mu Čarli i Luka trebaju vratiti povjerenje koje im je u izborničkom ciklusu pokazao. Modrić, onaj pravi Modrić, koji je najbolji igrač Hrvatske, Biliću je neophodan u utakmicama protiv Turske. Igrač oko kojeg su donedavno letjeli deseci milijuna eura, a i opet će, mora preuzeti odgovornost i ponovno postati Bilićev ključni čovjek.

A Ćorluka, premda kod Harryja Redknappa nije u prvom planu, pokušat će stisnuti zube, zanemariti tegobe koje ima s Ahilovim tetivama. Uostalom, u dvije posljednje reprezentativne utakmice Ćorluka je ranije izašao iz igre, ali Bilić ima u njega puno povjerenje.

– Čarli je jedan od naših najboljih i najkonstantnijih igrača – prije dva tjedna rekao je Bilić.

Vida čeka priliku

Ne bude li Ćorluka spreman, tu je Domagoj Vida, koji ne briljira na boku, ali ga srčanošću može nadomjestiti.

S time da Bilić, premda ga vidi u sredini terena, može Srnu vratiti u zadnju liniju, a Rakitića gurnuti desno u vezi. Ima nekoliko kombinacija na raspolaganju. A puno je onih koji na Bilićevu širem popisu vide i Hajdukova vezista Anasa Sharbinija. Kad već nema Kranjčara, a Sammir nije dobio dokumentaciju, logičnim se, s obzirom na to kako trenutačno igra, nameće poziv Sharbiniju za širi kadar.

No, Biliću je najbolje vijesti, "iz Rusije s ljubavlju", odaslao Stipe Pletikosa.

– Ide dobro, ništa me ne boli kad savijam nogu, u subotu bih trebao početi s trčanjem – rekao je Pletikosa.

Po svemu sudeći, bit će spreman za Tursku, a pet dana prije okupljanja doći će u Split na nastavak tretmana. Usto, trenirat će s Mladenom Pralijom kako bi bio u optimalnoj formi za Tursku.

 

Ključne riječi

Komentara 8

PU
pumbica
11:22 28.10.2011.

A Kamo trći Stipe Pletikosa?Pa bolji golmani msu rezerve.Jer Stipe nema više refleksa.Runje je bolji od njega,a to što trći.Pa neka otrći iz repke....

LK
Lopovi_KRADEze
13:53 28.10.2011.

Mali I. Perisic bi MORAO igrati u prvoj postavi, trenutno je nas igrac u najboljoj formi

KR
kruni
11:10 28.10.2011.

sta ovaj prica ( pranjic u prvih 11 ) ma nece vise nikada zaigrati u prvih 11 dok je god u bayernu , osim nevaznih tekmi (prijateljskih ) . ili ove u kupu gdje su igrali sa rezervama kao sto je on .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije