Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNI BORAC

Stipe Miočić dobio senzacionalnu ponudu! O ovome bi pričao cijeli svijet

Stipe Miočić i Cro Cop
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/9
18.08.2019.
u 21:34

Poluteškaški prvak Jon Jones, po mnogima najbolji borac svih vremena, izjavio je kako bi se borio s Miočićem u teškoj ako mu UFC dovoljno plati za to.

Ako još kojim čudom niste čuli ili pročitali, vrijedi još jednom ponoviti: Stipe Miočić je ponovno prvak teške kategorije! Sjajni američki Hrvat je po tko zna koji put ušutkao sve kritike i sumnje te poslao velikog Daniela Cormiera na pod u četvrtoj rundi borbe, priuštivši sad već bivšem prvaku prvi službeni poraz nokautom u karijeri. Miočić se na najteži, ali i najljepši mogući način revanširao Cormieru za poraz na UFC 226 priredbi u srpnju prošle godine kad je i izgubio pojas.

– U ponedjeljak ću navršiti 37 godina, a sada se osjećam kao da imam 98 – rekao je slavljenik odmah nakon povijesne pobjede.

Pomogla je čvrsta brada

I s razlogom je izjavio takvo što. Nipošto se Stipe nije prošetao do pobjede protiv hrvačkog stroja iz Lafayettea. Prva je runda bila najteža. Cormier izveo odlično rušenje, ali i na nogama pogađao sve što je mogao, dok se Miočić nije mogao snaći (značajni udarci 37:7 za Cormiera). Dalo se primijetiti da je 13 mjeseci izbivao s borilišta. Međutim, izdržao je, brada je bila puno jača nego lani kad je stupio u oktogon s Cormierom samo pet mjeseci nakon što je preživio Francisa Ngannoua.

U drugoj rundi ponovno je apsorbirao puno udaraca, no za razliku od prve imao je i sjajnih napada. Može se reći da je riječ o jednoj od najboljih teškaških rundi ikad, bilo što napisano ne može je ni približno dočarati. Izgledali su kao dva borca perolake koji su izmjenjivali udarac za udarcem. Dovoljno je reći da je palo 107 značajnih udaraca. Bez obzira na podjednaku rundu, Cormier je i dalje bio u velikoj bodovnoj prednosti.

Glavni problem Stipi je zadavalo Cormierovo ulaženje u distancu. Amerikanac je mahao rukama i pravio konfuziju preko Stipina garda sve dok si nije otvorio prostor za udarac. To je uspješno činio i u trećoj sve dok Stipe nije sve iznenadio rušenjem. U četvrtoj rundi smo, pak, gledali novog, preporođenog Stipu Miočića. U dogovoru sa stožerom odlučio je krenuti s udarcima u tijelo.

– Dosta sam o tome razgovarao s trenerom i onda smo vidjeli jednu borbu Andersona Silve, gdje je taktika upalila. Dogovorili smo se da ćemo pokušati s tim.

Ispostavilo se to kao najbolja ruta kojom je mogao krenuti. Cormier se vidno izgubio nakon četiri do pet pogođenih udaraca u tijelo, krenuo braniti tijelo te otvorio lice, što je bilo dovoljno da Stipe pogodi tri savršena desna krošea i završi posao uz rub kaveza.

– Zvuči sjajno ponovno biti prvak. Cormier je opak tip, to mu moram priznati. Ovo je MMA i tu se uistinu može svašta dogoditi. Znao sam da mu radim štetu udarcima u tijelo. Počeo je spuštati ruke i vidio sam da trebam nastaviti raditi i da će mi ostaviti otvorenu priliku. Ona se pojavila i moja desna ruka je odradila posao. Trener mi je govorio da koristim desnu ruku i poslušao sam ga – prva je reakcija Hrvata iz Clevelanda nakon pobjede, a sve je zaključio posve prikladno nakon napornih priprema i vatrogasnih smjena:

– Hoću van! Dosta mi je, umoran sam. Želim ići doma!

Cormier, Ngannou ili Jones?

Treba čestitati i Danielu Cormieru koji je s 40 na leđima odradio lavovsku borbu i sigurno će u povijest otići kao jedan od najboljih “pound-for-pound” boraca. U 24 borbe njegove MMA karijere jedino su ga uspjela svladati dva velikana, Jon Jones i Stipe Miočić.

– Sjajno se prilagodio kad se prebacio na udarce u tijelo. Pogodio me više puta i nisam osjetio previše štete, tako da sam te udarce olako shvatio. On je fantastičan prvak, čestitam Stipi i njegovom timu – rekao je razočarani Cormier.

Hoće li Cormier odmah otići u povijest ili će moći još nešto pružiti u oktogonu? Ipak ćemo morati još pričekati kako bismo saznali.

– Odluke se ne donose kad ti emocije ovako rade. Imam 40 godina i toliko puno drugih prilika ispred sebe. Morat ću razgovarati sa suprugom, donijet ćemo pametnu odluku oko toga što i kako dalje.

A što slijedi dalje za Miočića? Opcija trilogije s Cormierom još je uvijek tu ako potonji ne odluči otići u mirovinu, no glavni favorit za izazivača je Ngannou koji je miljama bolji nego lani kad ga je Stipe porazio, a već je nakon borbe uputio i izazov.

– To je bila jako impresivna borba za obojicu. Ponosan sam na svoju diviziju i čestitam novom prvaku. Hajdemo ponoviti borbu – poručio je Stipe.

Treća opcija je najmanje izgledna, no možda je i najintrigantija. Poluteškaški prvak Jon Jones, po mnogima najbolji borac svih vremena, izjavio je kako bi se borio s Miočićem u teškoj ako mu UFC dovoljno plati za to.

To Stipu trenutačno ne zanima, jer sutra mu je 37. rođendan i dobro će ga proslaviti u društvu kćeri Meelah, supruge Ryan te novo-starog pojasa. Sretan rođendan, majstore!

Ključne riječi

Komentara 18

PR
prajdali100
22:07 18.08.2019.

Stipe sad možeš i u mirovinu,legenda si.

VE
Veli4444
00:34 19.08.2019.

Po mnogima naj Bolji Borac Jon Jones ,Daniel cormier ,Nakon ovoga Stipe Miocic itd .....po cemu to je najbolji Jon Jones borac svih Vremena ?

KB
kamilo.bozic
00:40 19.08.2019.

Stipe Miocic u cetvrtoj rondi je izveo oluju kopirajuci hrvacku vjosku kojaje ucetvtoj godini izvela oluju sa apobjedom bravo legendari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije