Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljen širi popis

Štimac pozvao Jedvaja, Halilovića, Milića, Tomasova, Maloču...

Štimac Mihajlović (1)
Marko Lukunic/PIXSELL
23.05.2013.
u 12:20

Hrvatska će 7. lipnja igrati kvalifikacijsku utakmicu protiv Škotske, a tri dana kasnije prijateljsku protiv Portugala

Igor Štimac na kratko je reprezentaciju vratio u Split, objavio popis kandidata za kvalifikacijsku utakmicu protiv Škotske (7. lipnja u Maksimiru) i prijateljsku utakmicu protiv Portugala (Ženeva, 10. lipnja). Igrat će Hrvatska i prijateljsku utakmicu, i to u Mostaru protiv Zrinjskog 1. lipnja. Štimac je prije nego što je izdiktirao imena poželio pohvaliti Hajduk i Lokomotivu.
- Čestitam akterima hrvatskog kupa na fantastičnoj utakmici, Hajduku na osvojanju trofeja. Vidjeli smo odičan zalog za budućnost hrvatskog nogometa - rekao je Štimac.
Pozvao je 33 igrača, novi na njegovom popisu su Vjekoslav Tomić, Šime Vrsaljko, Hrvoje Milić, Marin Tomasov, Tin Jedvaj i Alen Halilović. Spisak je praktički podijeljen u tri kategorije, u Međugorju (od 27. svibnja do 2. lipnja) Štimac će imati 23 igrača, a u Zagrebu će se 3. lipnja pripremama priključiti Pletikosa, Subašić, Strinić, Srna, Rakitić, Schildenfeld, Mandžukić i Kalinić. Luka Modrić dobio je dugi odmor, bit će u konkurenciji za Portugal i stiže 8. lipnja. Za Škotsku zbog kartona Štimac ne može računati na Ćorluku, Modrića i Lovrena.
- Iskoristit ćemo prigodu raditi s pet-šest mladih igrača, koje želimo približiti reprezentaciju. Naravno, želimo zadržati razinu i osvojiti tri boda protiv Škotske. U Međugorju će s nama biti i Lovren, neka nadoknadi sve ovo što je propustio u Lyonu - rekao je Štimac.
Alen Halilović je unutra, koliku je ulogu Štimac odigrao u tome da se između Hrvatski i BiH mladi Dinamov veznjak odluči za kockasti dres.
- Bespredmetno je o tome pričati, sve je obavljeno kako treba. Ako sve bude u redu nadam se skorom njegovom debiju u A reprezentaciji. Ali, to nije zbog skidanja nedoumice za koga će igrati, Alen je prošao sve selekcije, ovo je nastavak njegovog razvoja. U skoroj budućnosti ostvarit ćemo veliki dobitak za našu reprezentaciju - rekao je Štimac.
Nije pozvao Splitovog dragulja Antu Rebića.
- O Rebiću sam razmišljao, vrlo je zanimljiv, ali povratkom Perišića i Kranjčara nemam razloga na krilnim pozicijama tražiti promjene - kaže izbornik.
Tin Jedvaj jedan je od onih koje Štimac želi vidjeti na djelu.
- Ćorluka i Lovren su naši stoženi igrači, tu su Šimunić i Schildenefeld, imamo još Maloču i Vidu koji konkuriraju za sotpere, a mali Jedvaj je skrenuo pozornost na sebe i pokazao da bez obzira na godine može vrhnuski igrati stopera. Njega baš želim vidjeti kako bi ocijenio kada ga mogu uključiti - poručio je Štimac.
Iznenađenje je uključenje Marina Tomasova za kojeg Štimac još prije pet godina tvrdio da je reprezentativni kalibar na poziciji lijevog beka.
- Primjetio sam da se manje prate njegove igre u Munchenu, bio je vrlo zapažen, znaima me vidjeti ga na lijevoj strani, odigrao je pet, šest utakmcia kao krilni igrač, i to vrlo dobro. Strinić na toj poziciji ima izostanak natjecanja za mjesto, treba mu oštra konkurencija. Do sada je alternativa bio Pamić, ali to je bilo dok je bio standardan u klubu. Pozvao sam i Milića iza kojeg je briljantna sezona u Istri, želim vidjeti njega i Tomasova kako će se snaći. Tu je i Pivarić, Jozinović je strašno napredovao, od otpisanog momka postao odličan. Ibanez? Ne vidim ga, ovi koje sam nabrojio u prednosti su pred njim - rekao je Štimac.
Dvoboj sa Škotskom najvažniji je dio ove reprezentativne akcije.
- Ne dolaze oni tek odigrati tu utakmicu. njima je svaki skalp vrijedan. Ne može Škotska ništa popraviti u odnosu na odlazak na Svjetsko prvenstvo, ali može nauditi. Uostalom, pozvali su četiri debitanta, četiri bivša reprezentativca, napravili su zaokret nakon slabog starta u kvalifikacijama. Neću dozvoliti da mi budemo oni kojima će Škoti nauditi, budem li prmijetio da bilo što ruši ozračje neću propusiti da to i ne eliminiram. Ova nam utakmica nosi mir za naredna tri mjesreca, prije iskušenja u Beogradu. Moramo biti profesionalni, mirni i osvojiti tri boda. Beograd? Koncetriram se na utakmicu sa Škotskom, neću razmišljati o tome što će biti poslije - kazao je Štimac.
Obznanio je da će na pripremama u Međugorju stožeru biti priključen bivši Hajdukov trener Mišo Krstičević, potpisivanje ugovora je u realizaciji. Drugi dio akcije bit će Portugal u Ženevi. Hrvatska baš ne prolazi dobro u prijateljskim utakmicama protiv jakih protivnika.
- To moramo mijenjati. Radimo kvalitetan i konkretan posao, posljedica dobrog rada je pomak na FIFA tablici što je vrlo značajno kada dođe ždrijeb za, nadam se, Svjetsko prvenstvo. Puno će značiti na kojoj smo poziciji, lijepo je biti u povlaštenoj skupini kada dođe ždrijeb. Zbog toga su nam potrebne ove prijateljske utakmice i dobri rezultati - zaključio je Štimac.

Popis igrača:

Vratari: Stipe Pletikosa, Danijel Subašić, Dario Krešić, Vjekoslav Tomić

Braniči: Domagoj Vida, Šime Vrsaljko, Hrvoje Milić, Josip Šimunić, Dejan Lovren, Mario Maloča, Tin Jedvaj, Mateo Pavlović, Darijo Srna, Ivan Strinić, Gordon Schildenfeld, Vedran Ćorluka

Veznjaci: Mateo Kovačić, Milan Badelj, Arijan Ademi, Ognjen Vukojević, Ivo Iličević, Alen Halilović, Ivan Perišić, Sammir, Niko Kranjčar, Ivan Rakitić, Marin Tomasov, Luka Modrić

Napadači: Ivica Olić, Eduardo Da Silva, Nikica Jelavić, Mario Mandžukić i Nikola Kalinić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije