Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE DIRAJU GA KRITIKE

Štimac: Neće nitko od mene sad zahtijevati da odlazim

igor štimac
Daniel Kasap/PIXSELL
12.10.2013.
u 20:12

- Mislim da sam nakon svega što sam dao hrvatskom nogometu zaslužio barem da u miru radim svoj posao - osvrnuo se Štimac na konstantne kritike

Dan nakon poraza od Belgije Igor Štimac nastavlja u istom tonu. Nikakve panike nema, a odgovornost je i dalje na igračima, na njihovim individualnim pogreškama...

- Statistika potvrđuje ono što ja govorim. Imali smo 58 posto lopte, više udaraca na gol i puno manje prekršaja od protivnika. Rezultat je posljedica početničkih pogrešaka. Objašnjavati što se dogodilo u onom trenutku s Ivanom Perišićem, kad nije pod pritiskom, kad ga nitko ne napada, teško je objasniti i ne treba trošiti riječi. A u drugoj situaciji kad smo mi čekali na priliku da zabijemo svoj gol, dogodi se kontra protivnika na koje smo računali i vježbali - objašnjavao je Štimac u ekskluzivnom intervjuu za Novu TV.

Izbornik je zvučao kao da ga poraz od Belgije nije uzdrmao, kao da nema pritiska...?

- Nema. Znate zašto? Polazim od jedne osnovne stvari. Ja sam s nekim ljudima iz HNS-a doveo hrvatski nogomet gdje je sad. Iz tog razloga mogu biti miran, iskoristii ili neiskoristiti šansu koja je preda mnom i odraditi posao do kraja. Neće nitko od mene tražiti ostavku sada kad imamo praktički osigurane dokvalifikacije.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker nakon utakmice, na pitanje o Štimčevoj budućnosti, rekao je: "Pričat ćemo o tome sutra.", no Štimca  to nije dirnulo.

- Ne smeta mi to. On je bio sa mnom cijelu večer i danas cijeli dan. Od početka ciklusa imam njegovu podršku. Nisam ja sporan jer oni koji su mi vikali ne traže samo moju smjenu, da ja odem onda bi isto vikali Šukeru, pa Mamiću...

Štimcu, među ostalim, zamjeraju da nakon svake medijske kritike bježi u 'hrvatstvo'.

- Neka mi ti kritičari kažu je li Hrvatska ispala u utrci za SP, ili izgubila šanse ili je izborila dokvalifikacije. Na temelju čega dolaze te kritike? Očito, sad kad sam ja izbornik nije važan rezultat nego ljepota igre. Neću se obazirati na to nego odraditi ciklus do kraja najbolje što znam. Mislim da sam nakon svega što sam dao hrvatskom nogometu zaslužio barem da u miru radim.

Štimcu malo tko predviđa ostanak na klupi čak i ako izbori SP u Brazilu preko dodatnih kvalifikacija. Ni to ga ne brine.

- Nisam ušao u ovaj posao jer mi je prioritet novac niti ovisim o njemu. Ovo radim s puno strasti, iz ljubavi prema našem nogometu i jer vjerujem u momčad koju imam. No, moram doći do te razine da svi koji su uključeni u rad sa mnom, njih 30ak, da vjeruju kao što ja vjerujem i da se onda možemo na najvišem nivoo natjecati s najboljima.

>> Slišković: Igore, pa daj već jednom preuzmi odgovornost!

>> Igore, stani pred zrcalo!

>> Rakitić se ozlijedio, Štimac pozvao Ademija i Maloču!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije