Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentator tajnovit

Štetner: Slijedit ću Ecclestoneov savjet, iako su prava F1 poskupjela

Kreator Formula (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/16
09.03.2012.
u 16:33

Pred nama je najduža sezona. Četvrtina vozača bivši su svjetski prvaci, bit će to spektakl, najavljuje Neven Novak, iskusni komentator formule 1

Dobar marketinški štos izveli su vlasnici prava za formulu 1. Na predstavljanju tima za novu sezonu doveli su voditelja s crnom kacigom na glavi.

– Utrke će prenositi komentatorska krema, a tajanstvenom Stigu, glavnom komentatoru, pomagat će Neven Novak i njegov imenjak Neven Cvijanović. Dakako, Renata Sopek ostaje naše zaštitno lice, bez nje to ne bi bilo to – kaže Davorin Štetner, vlasnik prava za prijenos utrka.

Glavna komentatorska zvijezda, spomenuti Stig, bit će poznata tek na VN Australije. Prema našim indicijama, glas će biti poznat gledateljima, onaj Ivice Blažička, no za to nismo dobili potvrdu.

– Neka se gledatelji još malo pitaju, bit će zanimljivije – dodaje Štetner (31), vlasnik tvrtke Kreator, kojem ove sezone prava poskupljuju kao i svake godine.

– Imao sam i velik problem s tečajem dolara, koji je otišao u nebo, troškovi su narasli drastično, ali slijedim Ecclestoneov savjet od prošle godine \"Nastavi se boriti\". Dapače, bit ćemo bolji nego lani kad smo učili! – obećava mladi poduzetnik.

Koncept prijenosa ostaje isti, utrke i sve treninge prenosit će regionalne televizije, a novost je da neće biti zamračivanja kao lani, već će se moći gledati na svim platformama (MaxTV, Bnet, Amis, Iskon, Optima). Zanimljivo, za vrijeme utrka neće se moći istodobno pratiti prijenosi koje rade njemački RTL, Sport1...

Vlasnici prava započet će i s projektom Kreator Racing Team kojemu je cilj afirmiranje mladih vozača. Jedini Hrvat u formuli bit će iz zagrebačkog Vrapča.

– Vozit ću šest utrka u talijanskoj seriji formule Renault, bio sam već na testiranjima, a sezona počinje u Monzi za dva tjedna. Uzbuđen sam, jer to mi je prilika da napredujem, da probijem led. U kartingu sam ionako postigao sve što sam mogao – veseli se Kristijan Habulin (23).

Komentara 1

MA
maklin
08:27 12.03.2012.

Ovaj na slikama ne može biti Blažičko jer nije debeli :) tako da je taj slučaj riješen. Osim ako je Blaž bio na dobroj dijeti :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije