Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIBALIA U 1. HNL

Stanko Mršić: Napravili smo čudo, ovo je velika stvar za Vinkovce

Šibenik - Cibalia
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/19
21.05.2016.
u 21:07

- Nemam što zamjeriti svojim igračima, odmah nakon ove utakmice počeli smo se spremati za utakmice s Istrom. Imamo što reći u tim utakmicama, važno je da sada prodrmam momčad, ova utakmica je bila šokantna - rekao je Šibenikov trener Krešimir Sunara

Vinkovačka Cibalia vratila se Prvu hrvatsku ligu. Momčad Stanka Mršića uspjela je podno Šubićevca, protiv Šibenika, u posljednjem kolu Druge lige, odigrati 0:0, zadržala prednost od boda prednosti. Dugo je trajalo slavlje Vinkovčana, koji su se prve lige domogli u pravoj drami. Pred pet tisuća gledatelja, od kojih je tisuću došlo iz Vinkovaca, Cibalia je bila u konopcima, grčevito se branila, ali vratar Mladen Matković uspijevao je otkloniti sve opasnosti. 

Takvu utakmicu može ponuditi samo Hrvatska, na klupi Cibalije nije mogao sjediti kažnjeni Stanko Mršić, pa je već u 18. minuti isključen njegovo pomoćnik Siniša Sesar, koji je vodio momčad, a kraj utakmice nisu dočekali ni treneri broj tri i četiri Tomislav Stepić i Tomislav Vranjić. Četiri trenera, a nijedan na klupi u utakmici koja se igrala oko 105 minuta. Usto, Cibalia je utakmicu završila s devet igrača na travnjaku, sudac Vedran Jelenčić (Kastav) crvene kartone (po dva žuta) pokazao je Žderiću i Mišiću. Šibenik je propustio niz izglednih prigoda, ali ništa nije pomoglo... Put prema Prvoj ligi Šibenik će tražiti u dvije utakmice doigravanja protiv Istre 1961.

- Nemam što zamjeriti svojim igračima, odmah nakon ove utakmice počeli smo se spremati za utakmice s Istrom. Imamo što reći u tim utakmicama, važno je da sada prodrmam momčad, ova utakmica je bila šokantna - rekao je Šibenikov trener Krešimir Sunara.

A Mršić je svoju momčad vodio mobitelom s tribina, zviždao, navijao, pozivao igrače. Jedan od najiskusnijih i najdugovječnijih hrvatskih trenera uživao je nakon utakmice.

- Kako ne bih bio sretan, ovo je velika stvar za Vinkovce. Znao sam da će utakmica biti teška, ovo što smo mi napravili pravo je čudo, jer u posljednjih sedam utakmica ostvarili smo šest pobjeda i odigrali jednu neodlučenu utakmicu - kazao je Mršić.

Iz vinkovačkog tabora imali su velikih primjedbi na suđenje Jelenčića. No, Mršić, koji je inače bez dlake na jeziku, ovaj put bio je suzdržan.

- Ne smijem komentirati suđenje, ali mogu reći da se to tako ne radi. Ako nešto hoćeš, onda to napraviš u trenutku, a ne radiš cijelu utakmicu - kazao je Mršić, koji je Cibaliju preuzeo pred kraj prvenstva i na klupi zamijenio Miroslava Bojka kojem je zahvalio za urađeno s Cibalijom. 

Igrači Cibalije su s vjernim navijačima dugo slavili pobjedu, svi igrači praktički su u slavlju ostali u donjem rublju.

- Praktički smo bili prežaljeni, dugo je Šibenik bio u vodstvu, prvi, ali uspjeli smo. Ovakav preokret nitko ne bi napravio nego ova momčad, koja je stalno pokazivala karakter - rekao je kapetan Cibalije Frane Vitaić.

>> Cibalia remizirala sa Šibenikom i vraća se u prvu ligu!

Komentara 4

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
06:23 22.05.2016.

Dinamo Vinkovci je nekad bio respektabilan klub.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
21:50 21.05.2016.

Čestitke Cibaliji na povratak u prvu ligu, a Šibeniku ostaje razigravanje s Istrom..

CA
Catalonia
17:50 22.05.2016.

Čestitke vinkovačkom Dinamu.I sretno Šibenčanima protiv Istre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije