Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
''mourinho je kao ćiro''

Stanić: Mourinho se borio da mi se sav novac isplati

Jose Mourinho
AFP
27.02.2010.
u 20:07

- Nikada nisam vidio pedantnijeg i sustavnijeg trenera. On obožava svoje igrače, a od njih traži odanost - kaže Mario Stanić o treneru Intera.

"Special one" posljednjih je dana ponovno u središtu nogometnog svijeta. Pobjeda nad Chelseajem, koji je danas velika i moćna momčad nakon što ga je on nogometno postavio na noge, te kazna od 40.000 eura zbog prozivanja da su suci lopovi osigurala mu je sve naslovnice. Josea Mourinha mnogi ne vole, ali za novinare on je zapravo veliki dar. Arogantnost i bahatost zaštitni su mu znak koji ne želi mijenjati.

– Mourinho je jako temperamentan, neki će reći i teatralan. U svakom slučaju, Jose voli biti u središtu pozornosti, od vođenja utakmice i kasnije u razgovorima, rekao bih da on od svega voli napraviti spektakl – otkriva Mario Stanić, koji je upoznao Josea Mourinha.

Mourinho je nešto kao kod nas Miroslav Blažević.

– Ma lagao bih sada kada bih rekao da ne volim katkad pročitati i svoje izjave u novinama. Svi mi to na neki način volimo, no važno je naći pravu mjeru. Mourinho i Ćiro pak vole da se o njima puno piše, vole ući u razgovor, konflikt.

Mourinho se posvadio s cijelim svijetom, ali tog prgavog Portugalca Mario Stanić iznimno cijeni.

– Kada je Mourinho došao, prvo što mi je rekao jest da sada nisam u njegovim planovima, ali da se mogu liječiti, oporavljati i trenirati. Rekao sam mu da bih otišao, a onda je ispao veliki gospodin. Otišao je u upravu kluba, pozvao me i rekao da želi da mi se isplati sve iz ugovora, do posljednje funte. Siguran sam da devedeset posto trenera, tu ubrajam i hrvatske, to nikada ne bi učinilo – rekao je Stanić.

To je lice koje ne poznajemo.

– Bili smo zajedno nešto više od mjesec dana i vidio sam da unutar četiri zida svlačionice Jose iznimno cijeni, pa i obožava svoje igrače. Iznimno je pedantan i sustavan, traži mnogo, ali prema igračima je fleksibilan.

Nedvojbeno je Mourinho poput dr. Jekylla i mr. Hydea. Voliš ga ili mrziš, a jedno mu se ne može poreći.

– To je najbolji svjetski trener – zaključio je Stanić.

Komentara 4

NE
neni
21:14 27.02.2010.

To je najbolji svjetski trener – zaključio je Stanić. I najzgodniji !

DO
domingo1981
20:43 27.02.2010.

Pa di si nam stanicu? Tebe treba obavezno u hns!!! Legendoooo...

PI
pilatus
08:57 28.02.2010.

Mjesec dana zajednistva nije dovoljno da bi se moglo reci da je najbolji.Ferguson je daleko ispred svih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije