Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIO JE VELIKA NADA...

Srpski nogometaš (24) zbog pokušaja ubojstva osuđen na 11 godina zatvora

FK Sloga Doboj
14.07.2021.
u 23:42

Jurković je od 2017. do 2019. nekoliko puta uhićen zbog nošenja oružja, a već je dva puta bio u zatvoru

Ilija Jurković (24) bio je velika nada švedskog nogometa, a sada će 11 godina ležati u zatvoru.  Tamošnji ga je sud osudio zbog pokušaja ubojstva, otmice i nekolicine drugih kaznenih djela. Uz njega je uhićeno još sedam osoba.

Policija je prisluškivala njihove mobitele, a upravo preko njih su Jurković i njegovi prijatelji dogovarali kriminalna djela među kojima i ubojstvo jednog mladića, navodno iz jedne druge bande, koja prema njihovom saznanju stoji iza ubojstva Ilijinog prijatelja.  

Iako se rodio u Švedskoj, njegova je obitelj iz Srbije. Za Šveđane je igrao u reprezentativnom dresu nižih uzrasta (U-17 i U-19), a nosio je i dres AIK-a. 

Navnodno je 'krivi put' odabrao nakon što se 2014. ozlijedio. Pokidao je ligamente i za vrijeme duge pauze upoznao sumnjivo društvo. Jurković je od 2017. do 2019. nekoliko puta uhićen zbog nošenja oružja, a već je dva puta bio u zatvoru.

Koliko je duboko 'zaglibio' govori i podatak da je u jednom trenutku dok je sjedio u gradu na klupi došao nepoznati napadač i počeo pucati u njega. 

- Sjedio sam na klupi u centru kada je jedan muškarac prišao i počeo pucati na mene iz vatrenog oružja. Dobio sam šest metaka u noge i jedan u ruku - rekao je Jurković u jednom intervjuu. Nedugo zatim, ubijen mu je bliski prijatelj.

Tada je Jurković igrao u Vasalundsu i imao odlične partije, no onda je sve pošlo u krivom smjeru.

- Samo sam prestao igrati, nikome nisam ništa rekao. Nisam se javljao ni menadžeru. Bio sam fokusiran na druge stvari. Odlučio sam se pos*ati po nogometu i to me je na kraju koštalo.

Jurković je sudjelovao i u otmici repera koji se zamjerio Lamouriju, šefu bande, a osim toga, Jurković je trebao dogovoriti i ranije navedeno ubojstvo i spustiti cijenu plaćenog ubojice koji je tražio 150.000 eura, a banda je bila voljna platiti 'samo' 100. Policija je utvrdila i da je da je on bio zadužen za skladište u stanu u kojem su nađene dvije automatske puške, sedam granata, 7.2 kilograma dinamita, prigušivači i stotine komada streljiva

POGLEDAJTE VIDEO: Ćiro o Euru

 

Ključne riječi

Komentara 2

CK
CKI
23:48 14.07.2021.

Pokušaj ubojstva 11 godina!? Kod nas bi za pokušaj ubojstva, prijetnju smrću i ostale 'gluposti' dobio sliku zatvora za uspomenu. Pa na koliko bi onda godina morao biti osuđen npr. Horvatinčić?

DU
Deleted user
06:00 15.07.2021.

Sve naše sudce poslat da kopaju krumpir i čuvaju ovce i dovest ove švedske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije