Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ELITA CIJENI SRBE'

Srpski mediji naslađuju se: Hrvati nam gledaju u leđa, pretekli smo ih!

17.10.2019.
u 11:04

"Jesu viceprvaci sveta, jesu skuplji, a ipak nam gledaju u leđa! Nogometna elita više cijeni Srbe od Hrvata", piše srpski Blic.

Na najnovijoj listi "malih" zemalja s najviše predstavnika u ligama petice Srbija je nazadovala za jedno mjesto i sada je druga, ali je preskočila Hrvatsku koja je pala za dvije pozicije na četvrto mjesto, objavili su srbijanski mediji.

Srbi se pozivaju na istraživanje East Standa i poredak na kojem se ne uzimaju u obzir igrači iz država liga petice nego je riječ o manjim nogometnim silama poput Austrije, Danske, Srbije ili Hrvatske. Naša je država viceprvak svijeta, ali je na klupskoj razini u rangu spomenutih država.

East Stand nakon ljetnog prijelaznog roka objavio je rezultate i po broju nogometaša u ligama petice vodeća je Austrija koja ima ukupno 37 nogometaša u najjačim europskim ligama.

Srbi su na drugom mjestu s 36 nogometaša (sedmorica u Bundesligi, dvojica u Premierligi, osmorica u La ligi, sedmorica u francuskoj ligi i dvanaestorica u Serie A). Slijedi Danska s 30 nogometaša, dok je Hrvatska na četvrtom mjestu s 28 nogometaša.

Prema navedenom izvoru, petorica hrvatskih nogometaša igraju u Bundesligi, četvorica u Engleskoj, četvorica u Španjolskoj, petorica u Francuskoj i desetorica u Italiji.

Lani je Hrvatska bila druga, dok je Srbija bila trećeplasirana.

"Jesu viceprvaci sveta, jesu skuplji, a ipak nam gledaju u leđa! Nogometna elita više cijeni Srbe od Hrvata", piše srpski Blic.

Zanimljivo je da Austrija ima čak 31 nogometaša u Bundesligi i ni jednog u Španjolskoj. Irci imaju 18 nogometaša, a svi igraju u Premierligi.


 

Ključne riječi

Komentara 145

JD
john.drum.501
11:22 17.10.2019.

Nedvojbeno je da su Srbi uvijek među prvima u bježanju.

DU
Deleted user
11:21 17.10.2019.

Zašto uopće prenosite idiotarije srbijanskih medija? Nisu nam dovoljni biseri tzv. "hrvatskih nounara"? 🙄

Avatar southman
southman
11:50 17.10.2019.

Svatko na svijetu koji prati nogomet zna za Šukera, Modrića, Rakitića ! Bilo kojeg srpskog nogometaša malo tko poznaje u Europi a pogotovo van nje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije