Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I dalje vodi vatrene

Srebrni će u najjačem sastavu s izbornikom Dalićem ‘napasti’ EP!

Zlatko Dalić
Foto: Reuters
1/7
10.08.2018.
u 08:32

Dalić nije dobio neku top-ponudu, imao je vremena prespavati i ostao je na klupi. Na radost hrvatskih navijača

Zlatko Dalić, srebrni hrvatski izbornik, član idealne jedanaestorice najboljih svjetskih nogometnih trenera u izboru Fife (The Best), u Algarveu će 6. rujna voditi hrvatsku nogometnu reprezentaciju u prijateljskoj utakmici s Portugalom, a pet dana kasnije, u Elcheu na startu Lige nacija, u susretu s još jednim europskim velikanom – Španjolskom.

U Novom Vinodolskom, za najveće ljetne žege, u japankama, Dalić je Šukeru rekao – “da”.

>> Pogledajte hrvatskog izbornika Zlatka Dalića u Kninu

Tri dana nakon nezaboravnog zagrebačkog dočeka, Zlatko Dalić je u Varaždin pozvao prijatelje i novinare kako bi u intimnom okruženju malo proslavili najveći doseg hrvatskog nogometa. Roštilj je uz Dravu cvrčao, muzikaši su drndali “Nije u šoldima sve” na svojim sitnim žicama, a Zlatko Dalić je ipak otkrio zašto nervozno ruku provlači kroz kosu:

Revolucija izostala

– Sada je idealan trenutak da odem! Odluku sam donio još poslije Amerike, sa svojom obitelji, i ta odluka je u meni. Ali, dolaskom u Zagreb, kada sam vidio onaj doček, tu svoju odluku moram preispitati. Zbog tih običnih ljudi, koji su mi najvažniji, zbog tih emocija... Pitam se imam li ja sada pravo te ljude iznevjeriti.

U obrazloženju izrečenog, Dalić je već u tom trenutku rekao nešto znakovito:

– Davor Šuker bio je prema meni iznimno korektan, ne govorim o njemu, nego o ljudima koji su oko njega – rekao je Dalić.

Navodno, to su neki članovi Izvršnog odbora, bitne figure koje su Šukeru i Mamiću omogućile vladavinu i odbile sve moguće napade, pa i posljednji Darija Šimića, Stipe Pletikose, Marija Stanića i Gorana Vlaovića u prosincu 2017. godine.

Bio je to šok iza kojeg je ostalo mnogo upitnika. Prva je pomisao bila – Zdravko Mamić ga nije želio prije ruskog marša, ne želi ga ni poslije.

No, ostat će ipak tajnovito zbog čega je izbornik, nakon što je na Dravi “bacio bombu” da se banda iz HNS-a izbaci na glavu, ipak posustao i sakrio se iza floskule da su ga očarani navijači tako lijepo dočekali nakon povratka iz Rusije.

>> Pogledajte galeriju s dočeka vatrenih

Zlatko Dalić
1/74

Nije tajna da uživa iznimne simpatije u vrhu države, da je domoljub, da ga narod voli, da je zapravo nakon srebra imao sve mogućnosti da pokrene lavinu i stvori temelje da se nešto što ga je i osobno žuljalo promijeni.

Možda jednom i otkrije tajnu, u svakom slučaju čeka ga jedno puno teže i zahtjevnije razdoblje. Svjestan je da je nakon njegova vođenja u Rusiji Hrvatska sada i definitivno reprezentacija s pet zvjezdica, da u svojim redovima ima ponajboljeg svjetskog nogometaša Luku Modrića.

Nije stigla top-ponuda

Nogometaši su u danima euforije, slavlja i sreće emitirali poruke kako će nastaviti svoje putovanje u kockastom dresu, ili bolje rezervnoj opciji, jer u prvom dresu izgubili smo sve važne utakmice, pa tako i finalnu.

Nešto slično rekao je i izbornik, koji se cijelo ljeto morao vraćati na bis. I to je najbolja moguća vijest, jer zrelost reprezentacije je potpuna, a utakmice koje slijede baš nude najljepše pozornice i velike suparnike.

Vedran Ćorluka, jedan od omiljenih reprezentativaca, neumorni borac, u Rusiji bio je u pričuvnom ešalonu. Izbornik je hvalio njegovo ponašanje, strpljivost i pomoć, ali vjerojatno će Čarli u mirovinu. Svi ostali igrači su u dobrim, neki i najboljim nogometnim godinama.

Postojala je opasnost da bi Modrić mogao, zbog svega što se desilo u posljednjih godinu dana, reći zbogom, no klima nakon SP-a, velebni rezultat i ostanak Dalića bit će okidač da se prema Euru 2020. godine krene u najjačem mogućem sastavu. Prije toga čeka nas interesantna jesen i natjecateljski važnija 2019. godina.

Financijski detalji ugovora ostali su poslovna tajna, iznos koji je dosad imao izbornik Zlatko Dalić – 600 tisuća eura godišnje – jedna je od najmanjih godišnjih plaća svjetskih izbornika.

>> Pogledajte transfere hrvatskih nogometaša

– Nije sve u novcu, naravno da bih teško odbio Real ili Barcelonu – bilo je sve što je izbornik rekao o svojim ponudama i ugovorima.

Stigle su neke ponude iz krajeva u kojima je Dalić stekao ime i prezime.

U svakom slučaju iznos od milijun eura godišnje, koji se spominjao kao “podebljanje” ugovora i nagrada za minuli rad, stvorila bi Šukeru probleme u budućnosti pri imenovanju nekog novog izbornika.

Dalić nije dobio neku top-ponudu, imao je vremena prespavati i ostao je na klupi. Na radost hrvatskih navijača.

 

Ključne riječi

Komentara 16

ČE
četvrti
09:09 10.08.2018.

Kako jedna novina koja se smatra ozbiljnom može objaviti tekst u kojemu novinar članove Izvršnog odbora HNS-a, koji su legitimno izabrani, koji nisu osuđivani, poput recimo Kreše Beljaka, može nazvati BANDOM? Ili, rečeni novinar, sve zna? Zna tko je kriviv i koga treba osuditi? A onda nam ne trebaju ni tužitelji, ni suci, ni Vlada, nii Sabor, onda nam ne treba država, dajmo ljudima poput Flaka da vladaju, da odlučuju, da tuže i sude. MSP

OK
okolokere
09:08 10.08.2018.

Ništa nije bilo logičnije od Dalićevog ostanka na izborničkoj funkciji. Kao što ništa nije bilo logičnije od pisanja Flaka et comp. o Dalićevom odlasku. Ovaj puta bilo bi logično da se novinar Flak preciznije odredi nakon tvrdnje o bandi u HNS-u. To bi bio minimum korektnosti prema javnosti. Kako Flak nije sudac a piše ni manje ni više nego o bandi (!) bilo bi dobro znati da li je on policajac među novinarima ili novinar među policajcima.

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
09:52 10.08.2018.

Pa šta bi to bila "Top ponuda"? Real, Barca, Bayern, ManCity, ManU? Nemoguće, jer su već svi popunjeni. Neka druga repka iz Blistog istoka ili nešto poput Rumunjske ili Bjelorusije? Pa čak da nude više, nije to Hrvatska, nije to neki gušt. Ja bih radije uzeo milujun da vodim vicepravaka svijeta iz moje domovine, sa mojim jezikom i mentalitetom, nego tamo neku Tunguziju za miljun i pol. Nije u šoldima sve ;-) A poslije Hrvatske još uvijek može zaraditi. Bliski istok mu neće pobjeći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije