Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJESNA UTAKMICA

Srbin se prisjetio susreta Jugoslavije i Hrvatske: El Clásico je dječja igra u odnosu na to

Hrvatska - Jugoslavija
Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
1/7
13.06.2019.
u 07:59

Fizički izuzetno zahtjevna utakmica... s dosta trke, agresivnosti, duela, udaraca... - objasnio je Milošević koji je otkrio što mu je nakon utakmice rekao španjolski sudac José María García Aranda

Savo Milošević bivši je srpski nogometaš koji je imao zapaženu karijeru u Engleskoj, Španjolskoj, Italiji i Rusiji, a posebno se pamti njegovo razdoblje u Zaragozi i Osasuni gdje je bio jedan od najboljih napadača španjolske lige. 

On je za Mondo.rs odabrao idealnih 11 igrača s kojima je igrao u karijeri, a treba izdvojiti kako je u momčad uvrstio i Stjepana Tomasa s kojim je igrao u ruskom Rubinu.

-  Stjepan je iz Hrvatske, odnosno rodom iz Hercegovine. Fenomenalan dečko, odigrao je odlično tu šampionsku sezonu. Da ga nije bilo teže bih se snašao u Rusiji. Bio mi je 24 sata dnevno na raspolaganju, u svakom pogledu i na svaki mogući način - rekao je Savo koji se između ostalog prisjetio i povijesne utakmice Hrvatske i Jugoslavije na Maksimiru 09. listopada 1999. godine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koja je završila 2:2. 

- To je najteža utakmica u mom životu. I to mogu ilustrirati na sto načina. Batica (Mirković) je isključen i mi u poluvremenu sjedimo u svlačionici, a mene je pratio glas da imam previše dodira s loptom za jednog napadača... To sam i radio u drugom poluvremenu... što sam više mogao. Fizički izuzetno zahtjevna utakmica... s dosta trke, agresivnosti, duela, udaraca... - objasnio je Milošević koji je otkrio što mu je nakon utakmice rekao španjolski sudac José María García Aranda.

- Bio je glavni sudac i malo smo  popričali poslije utakmice ispred svlačionice. Samo mi je rekao: 'El Clásico je dječja liga u odnosu na to na ovo što sam večeras doživio' - objasnio je Milošević.

>>>> Pogledajte što je nakon utakmice s Tunisom rekao izbornik Dalić

 

Ključne riječi

Komentara 16

PA
PainKiller
09:35 13.06.2019.

Zašto su novinari u Hrvatskoj opsjednuti Srbijom?

Avatar markoii123
markoii123
09:06 13.06.2019.

Savo Milošević je legenda,sjajan sportaš i čovjek.

Avatar nekakav
nekakav
09:14 13.06.2019.

aaa, netko je bio na toj tekmi... i prodao ulaznicu tjedan dana poslije, za istu cijenu... na sjeveru je bilo fora čuti spiku upućenu šukeru, zašto igra tako sterilno, lik ispali 'nema ti mijatovića, pa ne znaš igrati...' to su bila vremena, bez napada na savez, huliganizma, sukoba na svim razinama.. a zamislite, to je doba najvećeg kriminala u nogometu, dinamo i hajduk, objektivno gledajući, oba su trebala biti likvidirana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije