Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GIMNASTIKA

Srbić uoči finala: 'Svaka minuta treninga vrijedila je ovog finala, dočekao sam svoj san'

03.08.2021.
u 10:00

Dosta su brzo prošli dani od kvalifikacija, pogotovo kad se ne radi ništa posebno. Jedan trening se odradi u teretani, a drugi u dvorani… Pa još malo druženja gledanje ostalih sportova, odmaranje u sobi, gledanje Netflixa… Brzo sve prođe.

Tin Srbić danas nastupa u finalu vježbe na preči na svojim prvim Olimpijskim igrama. Hoće li Tokio donijeti sreću našem gimnastičaru, znat će se danas oko 12 sati kada završi finale koje počinje u 11.49 sati po hrvatskom vremenu. Srbić je tek drugi hrvatski vježbač u finalima na Olimpijskim igrama. Prvi je bio Filip Ude koji je bio srebrni na Igrama u Pekingu 2008. godine.

– Odlično se osjećam i treniram stvarno jako dobro, točno onako kako smo zamislili. Sve ide prema planu – govori Tin koji je od kvalifikacija do finala morao čekati čak deset dana. No tako je to u sportskoj gimnastici jer prije finala po spravama, moraju se izredati ekipna nadmetanja i višeboj, a kako je u tri dana finala na spravama preča posljednja na rasporedu, to je tih deset dana.

Brzo su prošli dani

– Da, istina, puno je to dana. Ja bih trenutačno, s obzirom na to da sam u ovako dobroj formi, puno više volio neku atletsku varijantu da su kvalifikacije pa dva dana poslije finale. Onima u malo lošijoj formi možda više paše da ima 10-ak dana između, pa možda uhvate nešto bolju formu. Ali nema tu nikakvih problema. Mi smo formu zadržali, zadržavamo je. Odlično se osjećam. Imao sam između kvalifikacija i finala samo jednu vježbu koju ću raditi u finalu, bila je dobra, bio sam zadovoljan. Nema kalkulacija bez obzira na to što nastupam šesti. Idemo s vježbom 6.5 i to je to. Nema uopće drugog izbora. Napravio sam je u životu dovoljno puta. Isprobao sam je i u lipnju u finalu Svjetskog kupa u Osijeku. Spremna je – ističe Srbić.

U kvalifikacijama je imao treću vježbu, ali mu je početna ocjena bila niža (6.2). Ako u finalu s višom početnom ocjenom napravi sve kako treba, onda mu medalja ne bi smjela izmaknuti. Sad, kojeg će biti sjaja, ovisit će o tome hoće li ili neće biti nekih sitnih pogrešaka i pogotovo ovisi o doskoku koji može odnijeti koju desetinku boda. Tin je u kvalifikacijama imao savršen doskok, kako je i sam poslije rekao, najbolji u karijeri.

– Dosta su brzo prošli dani od kvalifikacija, pogotovo kad se ne radi ništa posebno. Jedan trening se odradi u teretani, a drugi u dvorani, tu se izgubi po 5-6 sati dok se ode tamo, dok se vratimo… Pa još malo druženja u hrvatskoj misiji, gledanje svih ostalih sportova, odmaranje u sobi, gledanje Netflixa… Brzo sve prođe. Najbolji je osjećaj zajedništva koji ovdje imamo, podrška koju dobivamo od svih ostalih naših sportaša, cijela atmosfera Olimpijskih igara – ističe Srbić.

Sad već možete dati prve dojmove o svojim prvim Igrama...

– Nisu onakve kako sam ih zamišljao jer su čudne. Svi znaju da su čudne, cijeli svijet je čudan u zadnje dvije godine tako da ništa nije onako kako bi itko mogao sanjati, ali dobre su i stvarno uživam. Što god sam u karijeri napravio, sve je vrijedilo. Svi treninzi, svaka minuta treninga vrijedila je da dođem ovdje. Jer taj nastup u kvalifikacijama jednostavno se ne može usporediti ni s jednim natjecanjem na kojem sam u životu bio. Jednostavno je bilo posebno, osjećaj je bio predobar, i još na kraju ući u finale… Moj je san bio samo doći ovdje, a sad sam 1000 puta nadmašio taj san, ušao u finale – kaže i dodaje:

Japanac najopasniji

– Jednostavno, trudim se ne razmišljati o nekim velikim rezultatima, trudim se odraditi što bolje treninge, pokazati se u što boljem svjetlu u finalu i uživati. Znam da će biti tako ako odradim svoje jako dobro. Mislim da je finale, bez obzira na to što Uchimura nije ušao, onakvo kakvo je trebalo biti. Nekoliko ljudi za koje sam mislio da će se plasirati nisu to uspjeli ostvariti. Kao primjerice Tang, Zonderland, Mariano, Uchimura, a opet su tu neki drugi ljudi, Hashimoto, Karimi, Malone, Kitazono. Mladi su i odradili su to jako dobro. Hashimoto pogotovo, najveći je favorit, s obzirom na to da je već tri puta ovdje dobio ocjenu blizu 15 ili 15 – kaže Srbić.

Kako biste ocijenili današnje suparnike?

– Tu je Karimi s jako dobrom vježbom 6.4. Amerikanac Brody Malone pojavio se sada, nikad prije ga nismo imali priliku vidjeti, isto radi 6.5, tako da je jako opasan. Australac Tyson Bull isto je specijalist za preču, radi 6.4 početnu. Ako mu sjedne vježba, Nizozemac Bart Deurloo može ići i do 6.8, možda i 7.0, ovisi što će sve povezati. Naravno tu je i Rus Nikita Nagornji, bez obzira na to što nije prečaš, nego višebojac. Nikada ne znaš što možeš očekivati od njega – zaključio je Tin.

>> Pogledajte: Tonči Stipanović osvojio je povijesno srebro za Hrvatsku!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije