Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priča o Dončiću

Srbi nikad neće prežaliti što ga nisu htjeli, a vuče korijene s Kosova

Selo Biča
Foto: Screenshot
13.12.2019.
u 22:16

- Meni je puno srce što je netko naš iz ovakve provincije i sirotinje krenuo putem slave. Vjerujte mi, ma svi me pitaju što mi je Luka. Eto, i ja sam sada zbog njega postao važan - govori Stojan Dončić

Luka Dončić, jedan od najboljih košarkaša svijeta koji ruši rekorde kao član Dallasa iako mu je samo 20 godina, korijene vuče iz sela Biča na Kosovu.

Potvrdio je to novinarima portala Kosovo Online Stojan Dončić, brat njegovog djeda Srbobrana, koji je u dahu ispričao da je Srbobran sa suprugom zbog teških životnih uvjeta napustio selo prije 40 godine i otišao u Sloveniju.

- Tamo su dobili sina Sašu, koji je također bio košarkaš. Naši treneri nisu primijetili da je Luka posebno inteligentan za košarku. Nisu bili zainteresirani. Ali Slovenci su to brzo vidjeli.

Luka nije prvi slučaj. Mi imamo puno sportaša koje nitko nije prepoznao. Sebe su našli u bijelome svijetu. Eto, takav je slučaj i s Lukom. Menadžer i Lukin otac Saša, preporučili su ga Real Madridu. Kada su oni vidjeli njegov talent, automatski su potpisali ugovor - kazao je Stojan Dončić, pa priznao da ne očekuje Luku tako skoro:

- S Lukinim ocem se čujem telefonom. Međutim, nije pogodan trenutak za Lukin dolazak, a i vrijeme je učinilo svoje. Udaljilo ga je od obiteljskog korijena - s tugom u glasu je dodao Stojan Dončić, pa naglasio da je ipak izuzetno ponosan na svoju krv:

- Meni je puno srce što je netko naš iz ovakve provincije i sirotinje krenuo putem slave. Vjerujte mi, ma svi me pitaju što mi je Luka. Eto, i ja sam sada zbog njega postao važan.

Ključne riječi

Komentara 85

BE
Beitsche1
22:34 13.12.2019.

Ja cu se sad lijepo odjaviti.. Hvala za proteklo vrijeme.. Vase novine niti cu pigledati nedaj boze kupiti.. Pozz

DU
Deleted user
22:28 13.12.2019.

Malo malo Srbi ovo,Srbi ono,daj odgovorite zašto konstantno pišete o Srbima,a ne recimo o Makedoncima.Ili Talijanima......ovo definitivno ima cilj neki.Kaj kuhate.......

CR
crodux
22:43 13.12.2019.

znači Siniša Hajdaš Dončić je srbin porijeklom? hm nisam ni sumnjao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije