Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAROLINA ŠPREM zabljesnula je na WTA turniru u Amelia Islandu

Šprem: Napokon opet uživam u svom tenisu

karolina-txt.jpg
import
10.04.2008.
u 10:15

Karolina Šprem privukla je veliku pozornost na WTA turniru u Amelia Islandu pobjedom nad 3. nositeljicom i 10. igračicom svijeta, Slovakinjom Hantuchovom...

Varaždinka je u listopadu 2004. bila 17. tenisačica, a trenutno zauzima tek 296. mjesto na WTA ljestvici. Posljedica je to pauze od 10 mjeseci, nakon operacije desnog lakta u svibnju prošle godine.

Na turniru u Amelia Islandu, koji se igra na zelenoj zemlji uz nagradni fond od 600 tisuća dolara, Karolina je napravila veliki korak prema povratku s četiri pobjede. Iz kvalifikacija se probila do osmine finala i dvoboja protiv američke veteranke i 16. nositeljice – Lindsay Davenport.

Šprem je u osmini finala pobijedila 3. nositeljicu, Slovakinju Danielu Hantuchovu 6-3, 1-6, 6-3. U trećem setu je pokazala veliku stabilnost, kada je spasila svih 5 break lopti Slovakinje, a potom je iskoristila svoju prvu u tom setu, u osmom gemu...

"Počela sam stvarno dobro. Ona je zaigrala puno bolje u drugom setu, ali sam ja opet ''došla na štih'' kod vodstva 4-3 u trećem setu. Mislim da je moja prednost bila u tome što sam odigrala ovdje već nekoliko mečeva, iako je nastup na središnjem terenu ipak malo drukčiji u odnosu na ostale terene na kojima sam igrala na ovom turniru", izjavila je Karolina.

Varaždinka se vraća tenisu nakon što je prošle godine zadnji nastup imala u svibnju, na turniru u Rimu:

"Budući da nisam igrala gotovo godinu dana, doista sam sretna što sam opet na terenu, što imam prilike opet uživati u svom tenisu. Pogotovo kada odigram ovako dobro kao protiv Hantuchove. Pokušavam vratiti moju staru igru igru i sve sam bliže tome. Radujem se ovoj sezoni", zaključila je Šprem.

Njezina protivnica za četvrtfinale bit će 16. nositeljica, Amerikanka Lindsay Davenport, koja igra svoj prvi turnir na zemljanoj podlozi nakog gotovo tri godine. Posljednji turnir koji je odigrala na zemlji prije Amelia Islanda, bio je Roland Garros 2005. godine. Sljedeće godine je propustila dio sezone na zemlji zbog ozljede leđa, a prošle godine zbog rođenja sina.

Davenport je turnir u Amelia Islandu osvojila tri puta, 1997., 2004. i 2005. godine, a u 2. kolu ovogodišnjeg izdanja pobijedila je sunarodnjakinju Jill Craybas 6-1, 6-4.

Davenport i Šprem dosad su odigrale četiri susreta, od kojih tri na Grand Slam turnirima, u Wimbledonu 2004. godine, te na Australian Openu 2005. i 2006. godine. Sva četiri meča dobila je Amerikanka, ne izgubivši niti jedan set. Ovo će biti njihov prvi susret na zemljanoj podlozi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije