Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SSZG:

Sportu u Zagrebu, a ne Dinamu, 35 milijuna kuna više

Milan Bandić
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
30.11.2015.
u 19:21

Iz Sportskog saveza također ističu da još nije utvrđena točna visina sredstava koja će biti raspoređena pojedinim udrugama, klubovima i savezima prema predloženim kriterijima.

Sportski savez Grada Zagreba (SSGZ) u priopćenju za medije istaknuo je da su javne potrebe u sportu povećane sa 115 milijuna kuna iz 2015. na 150 milijuna kuna u Prijedlogu proračuna Grada Zagreba za 2016. godinu, ali da tih 35 milijuna kuna više nije namijenjeno za GNK Dinamo.

"Prijedlog Proračuna Grada Zagreba za 2016. godinu s prijedlozima Programa javnih potreba po djelatnostima, u ovom slučaju u sportu, opetovano se u medijima prezentiraju kao povećanje sredstava sportu u iznosu 35 milijuna kuna i to sve za GNK Dinamo, što je netočan podatak. Istinito je da su javne potrebe u sportu povećane sa 115 milijuna kuna (iz 2015.) na 150 milijuna kuna za 2016. godinu. Spomenuto povećanje rezultat je preseljenja sredstava s pozicije Programsko korištenje sportskih objekata pod upravljanjem Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport na stavku Javne potrebe u sportu, uz dodatak sredstava za Europske sveučilišne igre, kojima je Grad Zagreb domaćin 2016. godine, te za druge programe", navodi se u priopćenju iz Sportskog saveza Grada Zagreba, a kao razlog preseljenja spomenutih sredstava spominje se Uredba o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge. 

Prema toj uredbi sva sredstva koja se dodjeljuju udrugama moraju biti dodijeljena putem javnog natječaja ili javnog poziva, uz određene izuzetke.

Iz Sportskog saveza također ističu da još nije utvrđena točna visina sredstava koja će biti raspoređena pojedinim udrugama, klubovima i savezima prema predloženim kriterijima.

"Javni poziv je u tijeku, tako da se sredstva za sve klubove i saveze, kao i za klubove nositelje kvalitete, još nisu utvrdila po pojedinim nositeljima (savezi, klubovi)", zaključuje se u priopćenju.

>>Dinamo: Nije istina da će nam grad dati 35 milijuna kuna, toliko smo dobili u dvije godine

Komentara 14

MA
..Marsijanac
20:49 30.11.2015.

A hoce li se piskarala u VL ispricati Dinamu za laz koju su lansirali ? Nacekat cete se.

MA
..Marsijanac
20:55 30.11.2015.

rodjo12330.11.2015 u 20:45h>>>>>. Lupetaz bez veze i sluzis se lazima. U USA velika vecina svih stadiona ( nogometnih , hokey ,kosarkaskih, itd , u vlasnistvu je gradova , koji se brinu o njihovom uzdrzavanju , renoviranju ili izgradnji novih. Kad je to zadnji put grad Zagreb obnovio ili izgradio novi stadion?

MK
mksdk
20:20 30.11.2015.

Zanimljivo mi je kako su siromašni uvijek isprika kada se treba kritizirati bilo kakvo javno djelovanje grada/društva. Kada se financira kutura, zakaj to financirate kada ima toliko siromaha (mada, ok, dobar dio "kulture" bi trebalo prestati financirati - ali iz drugih razloga)? Kada se financira sport: zakaj to financirate kada ima toliko siromaha? Kada se financira bilo što: zakaj to financirate kada ima toliko siromaha? Proračun grada pune oni ljudi koji... rade. I od njihovih sredstava se financiraju razni sadržaji... koji su njima u interesu i koje oni žele. Naravno, između ostaloga i pomoć socijalno ugroženima. No, kada se želi osporiti opravdanost bilo kakvog javnog financiranja bilo čega drugog osim socijalno ugroženih, onda to postaje najgora i najcrnja demagogija i siguran put za još siromašnije društvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije