Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENO

Sportska natjecanja u BiH neće početi prije 1. srpnja

BiH reprezentacija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
06.05.2020.
u 11:47

Ministar zdravstva i šef Kriznoga stožera u manjem entitetu Alen Šeranić je u srijedu otklonio sve dvojbe i najavio da profesionalnih utakmica neće biti najranije do 1.srpnja

Najbolji nogometni i rukometni klubovi u BiH nastavit će s natjecanjima najranije od 1. srpnja, odlučeno je u srijedu.

Bosanskohercegovački klubovi su željeli nastaviti prekinuta prvenstva početkom lipnja i čekali su  odobrenje od  Kriznih stožera Federacije i RS, međutim, ministar zdravstva i šef Kriznoga stožera u manjem entitetu Alen Šeranić je u srijedu ipak otklonio sve dvojbe i najavio da profesionalnih utakmica neće biti najranije do 1.srpnja 

Poznato je da je uvjet za nastavak državnih prvenstava u BiH suglanost nadležnih institucija u oba entiteta. U Federaciji BiH se  svakodnevno ublažavaju restriktivne mjere  u borbi protiv koronavirusa pa su savezi i profesionlani klubovi uglavnom za nastavak prekinutih natjecanja već početkom lipnja.   

"Naša je preporuka, zajedno s Institutom za javno zdravstvo, da odigravanje profesionalnih utakmica ne treba razmatrati prije 1.srpnja, bez obzira na to o kojem sportu se radi. Mi smo dobili upute pojedinih saveza iz RS-a i prema njima smo odgovorili kao što odgovaramo svima prema ovoj mjeri", kazao je na redovitoj konferenciji za medije Šeranić, šef  Kriznog stožera Civilne zaštite RS. 

Košarkaško prvenstvo je još u ožujku, neporedno nakon prekida, proglašeno završenim, a prvakom je proglašena Igokea iz  Laktaša.  

Šef Kriznoga stožera u RS je najavio da će u sljedećoj fazi popuštanja mjera biti predviđeno dopuštanje treninga profesionalnih klubova, da će se to najvjerovatnije desiti u tjednu  nakon  18.svibnja .

"Mi ćemo u sljedećem tjednu procijeniti i ako se nastavimo kretati u ovom trendu od 4,5 do 5 posto zaraženih od ukupnog broja testiranih, ići ćemo s dopuštanjem treninga profesionalnim sportašima i održavanja treninga individualnih sportova koji su prije svega beskontaktni", dodao je Šeranić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije