Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Socca mali nogomet

Sport u kojem se amateri osjećaju kao profesionalci

29.03.2023.
u 20:13

Hrvatska malonogometna reprezentacija otputovala je na premijerno izdanje Socca EuroCupa koji se do 2. travnja održava u moldavskom glavnom gradu Kišinjevu.

Hrvatska malonogometna reprezentacija otputovala je na premijerno izdanje Socca EuroCupa koji se do 2. travnja održava u moldavskom glavnom gradu Kišinjevu.

Protivnici hrvatske reprezentacije na ovom prestižnom natjecanju bit će aktualni viceprvak svijeta Kazahstan i Francuska.

 - Velika mi je čast da sam pozvan u reprezentaciju i nadam se da ću opravdati očekivanja izbornika. Ovo je izuzetno zanimljiva inačica malog nogometa, a prvi puta sam ju zaigrao 2018. godine kada sam nastupio na Ligi prvaka u Poreču gdje sam sa svojim suigračima osvojio visoko četvrto mjesto.

Kazahstan je viceprvak svijeta, a Francuska je iznimno jaka u svim sportovima tako da nas očekuju dvije iznimno teške utakmice, ali mi predstavljamo Hrvatsku te se nadamo dobrom rezultatu - rekao je Marin Romić, nove uzdanice u hrvatskoj izabranoj vrsti.

Hrvatski malonogometaši otputovali su u Moldaviju u skraćenom rosteru.

Tako će na ovom natjecanju boje lijepe naše predstavljati vratar Nikola Beljan, kapetan Josip Haluška te igrači Tomislav Haramustek, Marin Romić, Luka Matković, Domagoj Mikleušević, Edi Ljubas i Hrvoje Čović.

 - Kostur ekipe ostao je isti kao što je bio na posljednjem Svjetskom prvenstvu, a dodali smo i nekoliko novih imena od kojih su tu dva igrača koja trenutno nastupaju u Irskoj i koji su svojim igrama zaslužili poziv.

Čekaju nas teške utakmice, Kazahstanci su sve rekli o sebi na posljednjem SP-u, a Francuzi su izrazito neugodna i brza ekipa.

Bit će izazovno igrati s njima, ali ja vjerujem da imamo dovoljno kvalitete, a vidjet ćemo gdje će nas to dovesti - istaknuo je izbornik hrvatske reprezentacije Željko Ostrman,  koji je još dodao kako će ove utakmice poslužiti i kao odlična priprema za nadolazeće Socca SP u malom nogometu koje se održava u lipnju u Njemačkoj.

Naglasimo kako ovu inačicu malog nogometa mogu igrati isključivo igrači koji nemaju profesionalne ugovore.

Bit ovog sporta je da se amateri osjećaju kao profesionalci, a to će im i na EuroCupu biti omogućeno.

Uz vrhunske uvijete osigurane od strane ISF-a (Svjetksa malonogometna federacija), dogovoreni su i prijenosi utakmica koji će se moći pratiti putem Sportske televizije ili službene web stranice Hrvatskog socca malonogometnog saveza www.malinogomet.hr.

Prvu utakmicu Hrvatska igra 30. ožujka protiv Kazahstana (18.55 sati), a drugu 31. ožujka protiv Francuske (18.55 sati)  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije