Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Split pobijedio Široki i ušao u doigravanje

KK Split
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
11.03.2020.
u 23:31

James Washington je sa 16 koševa i sedam asistencija bio najbolji kod Splićana. Toni Perković je ubacio 14, Tomislav Gabrić 11, a Darko Bajo 10 poena. Hrvatski centar Filip Kraljević je sa 22 koša bio najbolji kod gostiju.

Košarkaši Splita pred svojim su navijačima na Gripama pobijedili Široki sa 78-76 (26-17, 22-13, 6-20, 24-26) u utakmici zadnjeg, 22. kola Druge ABA lige čime su osvojili drugo mjesto i izborili mjesto u polufinalu doigravanja u kojem će igrati protiv skopskog MZT-a.  

Splićani su na poluvremenu imali visokih 18 koševa prednosti (48-30), ali su u trećoj četvrtini ubacili samo šest poena (6-20) i dopustili gostima povratak u utakmicu u kojoj je za obje momčadi ulog bio plasman u doigravanje. Široki je u posljednjih 80 sekundi ušao s tri koša prednosti (70-73), ali su polaganjem Gabrića i tricom Perkovića Splićani došli do vodstva (75-73) koje su uspjeli zadržati, nakon što je Goran Filipović dvije sekunde prije kraja promašio tricu za pobjedu.

James Washington je sa 16 koševa i sedam asistencija bio najbolji kod Splićana. Toni Perković je ubacio 14, Tomislav Gabrić 11, a Darko Bajo 10 poena. Hrvatski centar Filip Kraljević je sa 22 koša bio najbolji kod gostiju.

U polufinalu će Split igrati protiv skopskog MZT-a i imati prednost domaćeg terena. Drugi polufinalni par čine Borac iz Banja Luke i nikšićka Sutjeska, a Banjalučani imaju prednost domaćeg terena kao najbolja momčad osnovnog dijela prvenstva.

Polufinalna serija se igra na dvije pobjede i trebala bi započeti za tjedan dana, dok će u finalnoj seriji za naslov pobjednika i plasman u ABA ligu trebati tri pobjede. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije