Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJA - SLOVENIJA 96:92

Španjolska i Srbija u finalu Eurobasketa

Pau Gasol
AFP
19.09.2009.
u 20:31

Prvi polufinalni susret Eurobasketa pripao je Španjolskoj, koja je sa 82:64 slavila protiv Grčke. U drugom polufinalu Srbiji je trebao produžetak da svlada Sloveniju (96:92).

Razbijanje Francuske u četvrtfinalu, pokazalo se tek kao španjolsko zagrijavanje za polufinalni susret s Grčkom. Od prve minute, Pau Gasol (18 poena i šest skokova) i društvo pokazali su kako će Grci trebati čudesnu predstavu kako bi preskočili probuđenu furiju i rezervirali prvo mjesto u nedjeljnom finalu Eurobasketa.

Međutim, izabranici Jonasa Kazlauskasa u prvih 30 minuta nisu među sobom našli raspoloženog igrača. Nisu imali dvoznamenkastog strijelca sve do posljednje dionice, a ukupan šut prije početka posljednjih 10 minuta, bio je 19/47.

Već u prvoj četvrtini Grci su bili zabrinuti jer su primili 26 poena (26:21), a kada je Marc Gasol, u 13. minuti, položio za 34:21, susret je poprilično izgledao riješeno. Ne zbog 13 koševa razlike, što su Grci znali smanjiti u par minuta, već zbog grčkog grča na kojeg su Španjolci odgovarali kontra napadima i proigravanjima za dominantnog Pau Gasola ispod koševa.

Konačan čavao u grčki lijes nada u finale, zabio je Carlos Cabezas ubacivši tricu u 32. minuti za okruglih plus 20 (71:51).

Uz Gasola, Rudy Fernandez je dodao 14 poena, dok je Grke predvodio Bourousis sa 11 poena, a Calathes je dodao deset poena.

Teodosić srpski junak
U pravoj drami, ali i odličnoj košarkaškoj predstavi, košarkaši Srbije su pokazali da je Dušan Ivković složio pravu momčad i zasluženo su se plasirali u finale svladavši Sloveniju 96:92 (79:79).

Ivković je organizaciju igre dao u ruke novoj europskoj zvijezdi Milošu Teodosiću, koji je u polufinalu pokazao veći dio talenta, ubacio 30 poena (2/4 za dva, 6/10 za tri poena) i upisao četiri asistencije i dvije ukradene lopte. U svim ključnim trenucima Teodosić je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i bio mirne ruke.

Iako je momčad Jure Zdovca velik dio utakmice bila u prednosti, u posljednju je četvrtinu ušla s minimalnim vodstvom (57-56) koje se brzo istopilo nakon dvije trice Miloša Teodosića.

No, bio je to tek početak niza preokreta. Kod vodstva Srba sa 69-67 neočekivano se razigrao Goran Jagodnik koji je pogodio dvije trice i još jedan ubačaj za dva poena, priključio mu se i Domen Lorbek s jednom tricom i minutu i 44 sekunde do kraja Slovenija je imala šest poena prednosti (78-72). No, nije to znala zadržati.

Ponovno se razigrao Teodosić, pogodio četiri slobodna bacanja, a na kraju i tricu za 79-79. Slovenci su imali posljednji napad za pobjedu, ali Lakovič je promašio nakon ulaska pod koš.

Sloveniji nije pomogla niti još jedna odlična partija Erazema Lorbeka i ubačenih 25 poena (10/10 slobodna bacanja), dok je mlađi Lorbek, Dormen, ubacio 22 poena. Boštjan Nachbar je ubacio 18 poena, a Teodosić je najveću pomoć imao u centarskom dvojcu Perović - Krstić, koji su ubacili po 18 poena.

Ključne riječi

Komentara 40

UM
umorni
23:27 19.09.2009.

Andreeejjj, malo si se zajebao...

MI
miliceto
23:48 19.09.2009.

Juce sam rekao,citiram: \"Sutra ce najmladja reprezentacija odrzati cas kosarke janezima\" ! ! ! ! Da li sam pogresio ? Gde je sada onaj Dr rodolf i onaj pijani ciro?

AN
Andreeejjj
21:32 19.09.2009.

Igrat ce Spanjolci protiv Slovenaca...koji ce ih pobijediti! I neka...navijajmo za susjede, koji se lavovski bore a i igraju bas dobro!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije