Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči El Clásica

Španjolci se sjetili Hrvata koji je bio Zidaneov ključni igrač u derbijima

Mateo Kovačić i Zinedine Zidane
14.12.2019.
u 10:55

U odgođenom dvoboju 10. kola španjolske lige na Nou Campu (20 sati) nogometaši Barcelone igraju protiv najljučeg rivala madridskog Reala

U srijedu 18. prosinca igra se jedan od najvećih nogometnih derbija na svijestu - El Clásico. U odgođenom dvoboju 10. kola španjolske lige na Nou Campu (20 sati) nogometaši Barcelone igraju protiv najljučeg rivala madridskog Reala.

Španjolski mediji svakodnevno najavlju veliki spektakl, pa je tako Mundo Deportivo poseban prostor posvetio Mateu Kovačiću.

Mateo Kovačić i Zinedine Zidane
1/4

Hrvatski reprezentativac je prošle godine otišao iz Madrida u londonski Chelsea, a katalonski dnevnik ističe kako je Mateo bio jedan od ključnih igrača Realove momčadi u derbijima protiv Barcelone.

'Zidane je prije dvije godine iznenadio u Superkupu. Povukao je neočekivan potez i Kovačića postavio da čuva Messija. Hrvat je na lijevoj strani zajednom s Casemirom zaustavio Messija. Ponovio je to i u uzvratu na Bernabeu. No tada je igrao u sredini, a pogao mu je Kroos', piše Mundo Deportivo, te ističe:

'Zidaneova momčad je izborila dvije pobjede. Ali u  njihovom sljedećem međusobnom susretu, Kovačić je toliko poslušno odrađivao svoj posao, pa je Real primio pogodak. Umjesto da prati Rakitića, Mateo je nastavio trčati za Messijem, a Suarez je zabio gol'.

Zidane je ponovno na mukama, jer argentinska zvijezda igra u sjajnoj formi i bit će velika prijetnja Realovim vratima. Trener 'kraljevskog kluba' ponovno će Messiju dati posebnog čuvara, a to bi mogao biti  21-godišnji Federico Valverde.

'Zidane će u derbiju vjerojatno igrati s četiri vezna igrača, bit će to Modrić, Casemiro, Kroos i Valverde koji će pratiti Messija', zaključuje Mundo Deportivo.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Komentara 2

Avatar kamilica sa vegetom
kamilica sa vegetom
20:58 14.12.2019.

Čega se čovjek sjeti kada sjedi pred praznim listom...

Avatar doog_kool
doog_kool
19:54 14.12.2019.

Neka iskopira Dalicevu formulu,tj.nek zatvori dotok lopte prema Messiju i problem rijesen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije