Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANJOLSKA LIGA

Spahija: Najviše se bojim Tiaga Splittera

Neven Spahija
AFP
31.10.2009.
u 11:19

U dvoboju petog kola španjolske košarkaške lige Valencia u nedjelju na svom parketu dočekuje vodeću Caju Laboral, koju je Neven Spahija 2008. godine doveo do naslova državnog prvaka.

Hrvatski trener danas sjedi na klupi Pamese. Iako je ovog ljeta u sastav koji sada vodi Duško Ivanović, bivšu TAU Ceramicu, stiglo mnogo novih igrača, Spahija i dalje jako dobro poznaje sastav iz Vitorije.

- Znamo kakva je momčad Caja Laboral. Svaki od njihovih igrača može se prometnuti u čovjeka odluke. Po meni su jednako dobri kao i prošle sezone, s tim da su ove ojačali vanjsku liniju – izjavio je hrvatski trener, koji najopasnijim igračem baskijske momčadi smatra 24-godišnjeg Brazilca Tiga Splittera.

- Prema onome što pokazuje u ovim trenucima, Tiago je najbolji centar u europskoj košarci!

Spahiji zasad dobro ide u sezoni. U četiri je prvenstvena kola upisao tri pobjede, dok je u ULEB-ovu Eurocupu, iako vrlo teško, izborio natjecanje po skupinama pobijedivši u produžetku belgijski Mons u kvalifikacijama.

Razočaranja u njegovu radu ipak ima. Ono najveće svakako je Rawle Marshall, na početku prošle sezone košarkaš Cibone. Spahija je najavio da će talentiranoga krilnog košarkaša odvesti na razgovor predsjedniku Vicenteu Soli, te da će na tom sastanku biti odlučena Marshallova budućnost.

- On nam je trebao biti vrlo važan igrač. Ne daje nam onoliko koliko od njega očekujemo, pogotovo u napadačkim akcijama. Situacija je vrlo problematična.

Iako Marshallu prijeti možda čak i raskid ugovora, Spahija opovrgava da je razlog tome Amerikančevo ponašanje.

- Ne stvar je isključivo sportske prirode. Marshall zasad nastavlja trenirati. Vidjet ćemo što će se dogoditi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije