Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEĐALI GA

Soudani se oglasio o skandalu: Da, istina je da sam glasno psovao

Cibalia Dinamo HNL Soudani
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
16.04.2018.
u 17:26

"Kada se cijeli svijet bori protiv toga, kada Fifa i Uefa rade kampanje protiv rasizma, kada se svi zgražaju nad tim pojmom - Hrvoje Bradašić u subotu je pokazao svoje pravo lice"

Dinamov alžirski napadač Hilal Soudani oglasio se i prokomentirao subotnji incident na utakmici s Cibalijom u Vinkovcima.

"Iako su me mediji tražili cijelu nedjelju, nisam htio reagirati. Ono što se dogodilo u Vinkovcima sam potisnuo duboko u sebi. Iz Slavonije sam za Zagreb ponio prekrasnu sliku koja me dočekala nakon utakmice; druženje s djecom na stadionu te posjet našim navijačima u Jarmini. Mnogi će se možda čuditi, ali ja silno volim doći u Slavoniju. Volim te temperamentne i ponosne ljude i ne marim za poneku uvredu što čujem jer svatko se bori za sebe. Ne bih se osvrnuo i na onu uvredu od gospodina Bradašića, onu prvu koja je pala neposredno prije našeg gola kada sam nakon duela sa Soldom otrčao po loptu kako bi što prije izveli prekid. Gospodin je zagrijavao igrače Cibalije te iskoristio priliku da me 'počasti' arsenalom uvreda. Nisam se osvrnuo. Vrijeđali su me i s njihove klupe, posebno pomoćni trener Tomić ali i to mogu oprostiti jer je bilo u žaru borbe. Mi se borimo za naslov, oni za ostanak u ligi", poručio je Soudani na društvenim mrežama te dodao:

"Da, istina je da sam nakon prvog gola glasno opsovao, ali nikoga osobno. Bio je to izraz olakšanja jer smo konačno uspjeli probiti obranu domaćina u utakmici koja nam puno znači. Uz sav respekt prema liku i djelu gospodina Bradašića, on je uvjerljivo zadnja osoba na svijetu koja bi mi pala na pamet u trenutku dok slavim gol. Sve što se dogodilo nakon utakmice već je opisano u izvješću delegata. Na spomenutog gospodina Bradašića više neću trošiti riječi. Nije vrijedan spomena. I iskreno, svejedno mi je koju će kaznu dobiti jer znam da će mu najveći teret biti što je u 2018. godini etiketiran kao rasist. Kada se cijeli svijet bori protiv toga, kada Fifa i Uefa rade kampanje protiv rasizma, kada se svi zgražaju nad tim pojmom - Hrvoje Bradašić u subotu je pokazao svoje pravo lice."

Na kraju je zaključio:

"Htio bih iskoristiti ovu priliku zahvaliti svim ljudima koji su mi nakon utakmice uputili riječi podrške. Ljudima iz Dinama koji su stali uz mene, mojim suigračima i vodstvu kluba. Posebno hvala ljudima iz Vinkovaca i Cibalije te predsjedniku Kuterovcu koji mi je uputio ispriku u ime kluba. Veliko hvala navijačima iz Jarmine čija je podrška bila dovoljna da spomenuti gospodin Bradašić postane nebitan. A novi susret s Vinkovcima, gradom kojem se posebno veselim, zakazujem 23. svibnja u finalu Kupa."

A oglasili su se iz Cibalije u priopćenju kojega potpisuje predsjednik Josip Kuterovac:

"Prvo, žalimo što nakon dobre utakmice odigrane u sjajnom ambijentu moramo govoriti o onome što se događalo po završetku. Drugo, HNK Cibalia Vinkovci ne stoji iza riječi kondicijskog trenera Hrvoja Bradašića i od njih se odlučno ograđujemo. Naš klub i inače ima nultu stopu tolerancije na rasizam, govor mržnje, diskriminaciju po bilo kojoj osnovi. Protiv Bradašića ćemo pokrenuti interni disciplinski postupak."

 

Komentara 6

ZA
zanaše1
19:23 16.04.2018.

Bradašić Ajdukov isprdak

KI
kazuki.ito07
21:50 16.04.2018.

Prakticira vjeru , posti , veliki vjernik koji glasno psuje , jbem li mu mamicu balijsku .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije