Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi napad je ubojit

Soudani na ljeto odlazi u Englesku, Benković sve dalje od SP-a

12.02.2018.
u 14:58

Trener Mario Cvitanović će još neko vrijeme uživati u svome umjetničkom djelu, u čijemu ishodištu naravno neizostavno čuči ingenioznost El Arbija Hillela Soudanija

Dinamo je impresivno krenuo u proljetni dio prvenstva s četvorkom u Gradskom vrtu, što je najefikasniji napadački učinak plavih na startu drugog dijela prvenstva još od 2010. godine, kada su s Krunom Jurčićem na klupi zatrpali Croatiju Sesvete sa 6:0. 
Zato će ova osječka pobjeda još dugo zvoniti, a trener Mario Cvitanović još neko vrijeme uživati u svome umjetničkom djelu, u čijemu ishodištu naravno neizostavno čuči ingenioznost El Arbija Hillela Soudanija.

Soudani treći najbolji strijelac


Alžirac se novim pogotkom učvrstio na trećemu mjestu najboljih Dinamovih strijelaca u povijesti Hrvatske lige, iza nedodirljivih Igora Cvitanovića i Eduarda da Silve. Soudani na proljeće ima na raspolaganju još 15 utakmica da bi dostigao famoznoga Dudua.
Naime, priča se kako 30-godišnji Alžirac ima neki načelni dogovor s Dinamom da ga na ljeto ipak puste u Nottingham Forest i tako ispuni svoj dječački san da zaigra u Engleskoj. No ljeto je daleko; do tada se mogu još predomisliti i Mamić, ali i Englezi.
 Kako god ispalo, Soudani, kojega je još 2013. godine iz portugalske Vitorije Guimaraes doveo menadžer Danko Đikić, najbolji je stranac kojega je Dinamo ikada angažirao. Ali, istodobno, teško na njemu u ovoj dobi može zaraditi veliki novac.
 Pobjeda u Osijeku otkrila je i da Mario Gavranović još uvijek nije pohvatao sve konce u Dinamovoj koncepciji, ali s obzirom na njegovu klasu, ali i logističku potporu Soudanija, Olma i More, može se očekivati njegovu brzu eksploziju. Možda već u sljedećem kolu.

Dalić u Dinamu nema što tražiti


Dinamo u napadačkom segmentu igre očito neće imati problema, za što će ‘zasluge’ imati i nedorasli suparnici u hrvatskoj ligi i uopće ne bi bilo iznenađenje da plavi prvenstvo okončaju bez poraza. Ali, da će se naprimati pogodaka, i to – stoji.
 Naime, u Dinamovoj obrani nastao je krater odlaskom Sigalija i mjeseci će trebati da se Lešković i Benković, pa onda eventualno i Rrahmani i Perić, uigraju u obrambeni armirani beton. Možda je to čak i nemoguća misija.
Naravno da su u Dinamu sve oči uprte u Filipa Benkovića, modernoga stopera neslućenog potencijala, ali 20-godišnjaka kojemu biraju utakmice i stalno ga, u strahu od ozljede, štede na pripremama i koji nikako da uhvati kontinuitet. U Gradskom vrtu bilo je očigledno da je Big Ben daleko od pravih izdanja i posljedično – sve dalje od Dalićeva popisa za Rusiju. A Dinamo na tome možda gradi svoju financijsku konstrukciju za sljedeću sezonu.
Također, u potpunoj defenzivi je i Ante Ćorić, koji je dolaskom Hajrovića potonuo još jednu stepenicu niže u hijerarhiji Dinamovih veznih igrača.

1/9

Zar upravo Ante nije mogao primjerice kod 4:0 za Dinamo u Gradskom vrtu dobiti posljednjih 20 minuta? Ne djeluje li takav status ipak demoralizirajuće za mladoga igrača u čiju genijalnost su se do jučer zaklinjali? 
Usput, ni Dani Olmo nije najbolje reagirao na izmjenu u 71. minuti, kada ga je trener pozvao na klupu, a 19-godišnji Španjolac taman se razmahao... I umjesto da Dinamo kod 4:0 zabije još dva pogotka, odjednom je sve počelo curiti pred njegovim golom...
Tako Dinamo, unatoč spektakularnoj statistici i dominaciji u HNL-u, još uvijek nema idiličnu situaciju u svlačionici. Iz perspektive hrvatskoga izbornika koji priprema popis za Svjetsko prvenstvo, u Maksimiru, osim vratara Dominika Livakovića, tu doista nema kruha. Osim ako nekim čudom briljantni Olmo po ubrzanoj proceduri ne dobije hrvatsko državljanstvo.

Najbolji Dinamovi strijelci u Prvoj HNL

Igor Cvitanović 117/190

Eduardo da Silva 74/111

El Arbi Hillel Soudani 64/120

Goran Vlaović 61/81

Tomo Šokota 55/111

Jorge Sammir 47/185

Boško Balaban 47/82

Duje Čop 43/67

Mario Mandžukić 42/81

Silvijo Marić 41/148

Napomena: Uz imena igrača su broj pogodaka i broj prvoligaških nastupa u Dinamovu dresu u Prvoj HNL

Komentara 12

KA
kanđija
19:03 12.02.2018.

Benković nije odigrao loše ali je visio jer je pokrivao i lijevog beka jer onaj panjina od Lecjaksa nije ni za drugu ligu ali kamoli za Dinamo.

KA
kanđija
19:03 12.02.2018.

Benković nije odigrao loše ali je visio jer je pokrivao i lijevog beka jer onaj panjina od Lecjaksa nije ni za drugu ligu ali kamoli za Dinamo.

ST
Startrack
17:02 12.02.2018.

Genijalni Soudani a igrace za Nothingem Forest. Jeli ovo 79. kad je NF bio pobjednik lige prvaka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije