Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZBILJNE OPTUŽBE

Somalski ministar: Fifa i MOO su koruptirane organizacije

Nogomet
07.11.2011.
u 09:54

Sheik se nije ispričao nego zaustavio tamošnje muško košarkaško prvenstvo koje je trebalo početi u Mogadishu ovog tjedna.

Somalski ministar sporta i mladeži Mohamed Mohyaddin Sheik optužio je Međunarodni olimpijski odbor i Fifu za ''organiziranu i proširenu korupciju''. Nazvao ih je korumpiranim organizacijama te ustvrdio da u Somaliji imaju ilegalne predstavnike te kako bi njegovo ministarstvo, a ne oni, trebali upravljati tamošnjim sportom.

– Kada neka naša reprezentacija ili delegacija putuje u inozemstvo, ja ili moj zamjenik ih moramo voditi – ništa drugo nije prihvatljivo. Dosad su Fifa i MOO radili što požele, no od sada će naš sport biti pod našim vodstvom – kazao je ministar.

Od tamošnjeg Nacionalnog olimpijskog odbora i Nogometnog saveza brzo je stigla reakcija.

– Postojala je vrlo razvijena suradnja između nas i ministarstva, a optužbe su nam šok i iznenađenje. Apeliramo na ministra da se što prije ispriča – piše u priopćenju.

No, Sheik se nije ispričao nego zaustavio tamošnje muško košarkaško prvenstvo koje je trebalo početi u Mogadishu ovog tjedna.

– Ne može se igrati nijedan sport dok ministar nije zadovoljan – kazao je Sheik na što su se naljutili sportaši.

Iz somalske vlade nezadovoljnom su ministru poručili da mora odustati od takvih odluka i vjeruju kako će se sve brzo riješiti, a njihovi mediji javljaju kako je nedavno tražio upravo od organizacija koje optužuje da mu kupe luksuzni auto i kuću.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
dubrovnik2011
11:29 07.11.2011.

korumpTirane?!?!lektorira li netko ove tekstove,boze me sacuvaj

BO
bomba
14:36 07.11.2011.

dubrovnik2011 uhvatio si se za grešku prilikom pisanja a vidi se da je greška napravljena nenamjerno jer u ostalom tekstu je sve ispravno. Greška bi bila kad bi rekao uslov da somalski spotisti .... To je greška koja je opasnana a ne što je pogriješio tipkajući, kao ti nikad ne griješiš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije