Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZJAVE

Dalić oduševljen nakon sjajne predstave vatrenih, ali ima važnu poruku

Zlatko Dalić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/23
06.09.2019.
u 23:11

Nije gotovo,čeka nas dugačak put i teška utakmica u Azerbajdžanu. Moramo ostati ponizni i ne smijemo poletjeti - rekao je Dalić

Nakon sjajne predstave i pobjede nad Slovačkom od čak 4:0 (1:0) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo iduće godine, jedan od junaka susreta bio je Nikola Vlašić

On je zabio svoj prvijenac u dresu reprezentaciju u 45. minuti utakmice, a nakon susreta nije se htio izdvajati. 

- Odlična utakmica i čestitam svima. Bilo je odlično od prve minute, ali tek nakon što smo zabili prvi pogodak krenuli smo dominirati cijelu utakmicu. Znao sam od prvog dana priprema da izbornik računa na mene i unatoč nekim problemima s ozljedama bio sam u potpunosti spreman. Ne želim nas dizati u nebesa, ali poraz od Mađarske je bio putokaz da pokažemo kako možemo igrati protiv kvalitetnih momčadi. Željeli smo pokazati da smo bolji od toga što smo pokazali u Mađarskoj - rekao je Vlašić. 

Prvijenac u natjecateljskim utakmicama za vatrene zabio je i Bruno Petković. Napadač Dinama je odigrao sjajnu utakmicu, a posebno  je oduševio driblingom nad Škriniarom kod postignutog pogotka.

FOTO Pogledajte navijače Hrvatske na tribinama u Trnavi

Zlatko Dalić
1/9

- Jedna lasta ne čini proljeće - rekao je Bruno o tom driblingu pokazujući svoju skromnost te je dodao:

- Odigrali smo jako dobru utakmicu i imali smo jednu mirnoću. Imali smo jako puno prilika, ali mogli smo zabiti još pogodaka. Nadam se da ću pokazivati i dalje da mogu biti sve bolji i bolji. Izbornik je očekivao agresivan pristup i ispunili smo njegove želje. Ponavljam, odigrali smo jako dobru utakmicu - zaključio je Petković. 

Izbornik Dalić očekivano je bio zadovoljan, ali je pozvao na poniznost

- Čestitke mojim igračima. Od prve minute autoritet, agresivnost, bili smo nadmoćni, sve ono što je nedostajalo u Budimpešti. Ovo je jedna od najboljih utakmica od kada sam ja izbornik. Hvala i navijačima na sjajnoj podršci, a mi smo pokazali kvalitetu iako smo dosta promašili u početku. Naravno da nam nije bilo svejedno kada smo promašili sve te prilike, ali vratilo nam se i postigli smo taj drugi pogodak sretno. Petković, Bartolec i Vlašić odigrali su odlično, ali ne bih izdvajao nikoga Nije gotovo,čeka nas dugačak put i teška utakmica u Azerbajdžanu. Moramo ostati ponizni i ne smijemo poletjeti - rekao je Dalić.

Vratar Dominik Livaković je danas sačuvao mrežu netaknutom.

- Odigrali smo perfektno na obje strane terena. Još ima 90 minuta u Bakuu i treba to odraditi. Dogovorili smo presing i tako smo krenuli od prve minute. Dosta je mladih igrača i sjajno je da mi možemo ući tako u reprezentaciju. Kada imate Lovrena i Vidu ispred sebe je uvijek lakše - zaključio je naš prvi vratar.

>>> Pogledajte izjave igrača nakon odrađenog treninga

 

 

 

 

 

 

 

Komentara 18

DI
dirižabl
23:21 06.09.2019.

Neki danas jedu gastale i apaurine

SH
Shalan
23:44 06.09.2019.

Večernji list teškom mukom pušta ove naslove. Jedino ih Srbija sutra može utješit, ili još gore sunovratit. Ah, teško li je kad Hrvatska briljantno pobjeđuje. Oluja nad VL.

DE
derin
23:46 06.09.2019.

Ponekad je potrebno proći i oluje i nevere i hridi(Španjolska, Mađarska, kritike,...) da bi izišao jači, dobili smo mladu svježu krv, otkrili neke nove i dali sve od sebe, samo tako dalje čvrsto, jako i hrabro. Da smo po uređenosti zemlje bar pola reprezentacije! 🇭🇷

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije