Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAK 8 SUSRETA

Skandal trese regiju! Uefa istražuje namještanje utakmica, oglasili se i iz Dinama

Uefa
Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL
1/2
25.04.2019.
u 17:55

Nekoliko utakmice iz prve i druge lige našlo se pod lupom Uefe koja sumnja kako je u navedenim susretima bilo namještanja povezanih s kladionicama

U Srbiji je izbio pravi nogometno-kriminalni skandal koji je šokirao tamošnju javnost

Kako piše Kurir, nekoliko utakmice iz prve i druge lige našlo se pod lupom Uefe koja sumnja kako je u navedenim susretima bilo namještanja povezanih s kladionicama. 

Pobjeda Partizana nad Dinamom iz Vranja rezultatom 6:0 jedna je od onih u kojima se spominje ponajveći tamošnji klub. Interesantno je da su u glavnoj ulozi najviše bili upravo igrači Dinama iz Vranja, koji se sumnjiče u čak četiri slučaja. 

Klub je poslije ove utakmice čak optužio svog golmana Uroša Đurića.

Predsjednik i trener Dinama iz Vranja, Dragan Antić, zatečen je odlukom nogometnog saveza Srbije. On smatra da klub ne treba snositi odgovornost za postupke svojih igrača.

 - Sumnjali smo da je naš golman Uroš Đurić prodao utakmicu i imali smo dokaze da je sudjelovao u tome s još nekoliko igrača. Oni su odmah suspendirani. Željeli smo zaštititi klub i ograditi se od takvih pojedinaca, jer ime kluba nitko neće prljati i dovoditi u negativan kontekst - rekao je Antić za Žurnal te dodao:

- Saznali smo da je desni bek Lazar Đokić sve organizirao, a kako je Đurić zapao u dugove bio je primoran prodati utakmicu. U sve to je bio umješan i branič Jovan Zucović. Nisam vidovit, ne mogu znati tko je od igrača spreman ili u stanju tako nešto napraviti. To se može dogoditi svakom klubu. 

Poznat je i popis sumnjivih utakmica: 

Ovo su sumnjivi mečevi:

Zlatibor - Sinđelić 2:0 (2:0)
Dinamo - Sinđelić 4:1 (3:0)
Proleter - Radnicki Niš 1:2 (1:0)
Inđija - Proleter 1:1 (0:1)
Partizan - Dinamo 6:0 (2.0)
Radnicki Niš - Dinamo 2:1 (0:1)
Proleter - Zemun 4:1 (3:0)
Budućnost - Dinamo 1:2 (1:2).

Proleter iz Novog Sada je kažnjen s 20 tisuća eura, Dinamo iz Vranja s 13 tisuća, a Sinđelić će morati da plati 17 tisuća eura. Zemunu i Budućnosti iz Dobanovaca je samo upućena opomena.

>>> Pogledajte koliko vrijede naši nogometaši

Komentara 23

ZA
zagi101
18:06 25.04.2019.

ne trese regije nego trese srbiju

Avatar Jablan1
Jablan1
18:59 25.04.2019.

J.... vas regija vise !

B2
bokida 2
20:24 25.04.2019.

Sramotan postupak obmanjivanja javnosti sa posve drugim klubom. To je najniža stepenica novinarstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije