Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA U LA LIGI

Skandal stoljeća trese Španjolsku: Barcelona je suce kupovala pršutom kako bi opljačkali Atletico

Screenshot Twitter
22.03.2023.
u 12:07

Svakim danom stiže sve više šokantnih detalja na račun Barcelone čiji su bivši čelnici navodno kupovali suce

Tužiteljstvo u Barceloni podignulo je kaznenu prijavu protiv Barcelone i njenih dužnosnika zbog korupcije, osumnjičeni su bivši čelnici Josepa Marije Bartomeua i Sandra Rosella. Tereti ih se da su u razdoblju od  2001. do 2018. Joseu Mariji Enriquezu Negreiri, bivšem potpredsjedniku španjolske sudačke komisije, i njegovoj tvrtki platili ukupno 8.4 milijuna eura. 

Veliki je to skandal koji potresa nogometnu Španjolsku, a optužbe su poprilično ozbiljne, šokantne detalje donosi jedan od najčitanijih dnevnika El Mundo. Isti izvor objavio je račune Negreirine tvrtke, koji dokazuju da je novac od Barcelone koristio da sucima kupuje razne poklone: ulaznice, pršute i tostere. To se otkrilo pregledom računa koje je u sklopu istrage protiv Barcelone izuzela španjolska Porezna uprava.

Dnevnik OK je objavio, a prenijeli su svi španjolski mediji, WhatsApp prepisku koje je 2017. Javier Enriquez, sin korumpiranog visokog sudačkog dužnosnika, slao Albertu Soleru, tadašnjem direktoru Barcelone. U njima se hvali da je Gil Manzano, španjolski internacionalni sudac, namjerno sudio na štetu Atletica  u polufinalu Kupa kralja 2017. godine i tako sredio Blaugrani da prođe do finala. 

- Sudačke greške, penal i poništeni gol, bile su u korist Barcelone. Međutim, bile su preočite i usmjerile utakmicu. Svi kartoni dosuđeni su ispravno, osim onaj Busquetsu. Molim te, sjeti se što sam ti ranije pisao za Luisa Suareza. Čujemo se kad god želiš - napisao je Enriquez.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
14:20 22.03.2023.

Navodno je dalmatinski pršut jako popularan kod hrvatskih nogometnih sudaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije