Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVO POJAČANJE

Sjajne vijesti uoči okršaja s Brazilom: Pogledajte tko se vraća u sastav Hrvatske

KATAR 2022 - Slavlje reprezentativaca nakon osiguranog ulaska u osminu finala SP
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/100
07.12.2022.
u 10:48

Odlične vijesti dolaze za izbornika Zlatka Dalića i hrvatsku reprezentaciju

Jedan od najboljih lijevih braniča u Europi, Borna Sosa, bit će spreman za petak i ogled protiv Brazila nakon što je zbog temperature i iscrpljenosti propustio utakmicu s Japanom. Branič Stuttgarta je iz hotela pratio dramu protiv samuraja, jednostavno nije bio u stanju doći niti na stadion. Nakon dva dana predaha stižu sjajne vijesti, Sosa će biti na raspolaganju Zlatku Daliću, jedino je upitno hoće li startati od prve minute. Borna Barišić je odradio svih 120 minuta iako nije igrao 20 dana, vidjelo se da mu je teško, ali junački je izdržao do kraja jer drugog riješenja ionako nije bilo.

>> U studiju Večernjeg otkrivena životna priča Dominika Livakovića, otkrio ga je čovjek koji nije dočekao njegovu najveću noć: 'Mali buš videl, taj bu jednog dana svjetska klasa'

Sosa je od svog debija za kockaste postao nezamjenjiv, Dalić na njega ozbiljno računa i vidi ga kao ključnu kariku uz Gvardiola u posljednjem redu Hrvatske. Za bivšeg dragulja Dinama zanima se čitav niz klubova, od Manchester Citya preko milanskog Intera pa je sasvim izvjesno kako će poslije SP-a promijeniti klupsku destinaciju. 

- U današnjem nogometu jako je važna uloga bekova. Vidjeli smo kako su Portugalci to savršeno radili, a u igri Hrvatske to je nedostajalo. I Sosa ili Barišić, tko god će igrati protiv Brazila, i pogotovo Juranović na desnoj strani, jer nemamo klasično desno krilo, moraju više ubacivati loptu, to su vrlo jednostavni golovi. I važan je tajming dodavanja u dubinu, što su također Portugalci savršeno radili. A kod nas, recimo, Petković u takvim situacijama napravi korak ili potez viška i dotad već igrač koji treba primiti loptu uđe u zaleđe - konstatirao je Nenad Bjelica u emisiji Qatara. 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 13

DU
Deleted user
14:27 07.12.2022.

Kako je moguće da se na SP povedu igrači koji posljednjih mjeseci nisu igrali? Kad je riječ o Brozoviću još mogu i shvatiti ali Barišić i još neki nisu Brozović! Za Mišića koji jedini može biti alternativa Brozoviću mjesta nije bilo a za nekoliko upitno spremnih jest! Kako to?

DE
derin
19:26 07.12.2022.

Lik igrao tri utakmice, prema naprijed skoro ništa nije doprinijeo. Ne sjećam se nijednog dobrog centaršuta, a kamoli prodora i povratne lopte. Premalo. Možda opet Barišić radije. I dokle će Dalić stavljati Kramarića, dvije utakmice desno zaredom protiv ozbiljnih momčadi ništa nije pokazao skoro, a nije ni centarfor što smo vidjeli protiv Maroka. Livaja ili Budimir naprijed, Majer ili Vlašić desno. Uz to nam treba najbolja partija na Svjetskom i maksimalna koncentracija u fazi obrane. 🇭🇷💪

PA
pappmisi
17:56 07.12.2022.

Sucic treba igrati Centra protiv Brazila !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije