Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žalit će se

Šimunić: Ogorčen sam, nisam očekivao ovakvu kaznu

Mario Mandžukić, Josip Šimunić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
16.12.2013.
u 18:21

U svakom ćemo se slučaju žaliti, ali tu žalbu Šimunić mora napisati osobno – rekao je Vrbanović

Nakon što je Fifa objavila kaznu za Josipa Šimunića, koji je suspendiran za idućih deset utakmica reprezentacije, kontaktirali smo izvršnog predsjednika HNS-a Damira Vrbanovića.

– Šokirani smo odlukom Fife o kazni Šimuniću, koja bi i nekom drugom igraču ugrozila reprezentativnu karijeru. Mi ćemo dati punu podršku našem reprezentativcu u vjerojatnoj žalbi na ovu odluku, no moramo biti iskreni i priznati da ovakva kazna znači da Šimunić neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Iako znamo da Šimunić svojim ponašanjem nikoga nije htio povrijediti, Fifa je očito ovako drakonskom kaznom htjela poslati snažnu poruku. Utjeha nam je barem što su napori Saveza u Mandžukićevu slučaju urodili jednom utakmicom kazne, što je bio i minimum koji je mogao dobiti za izravni crveni karton – rekao je Vrbanović.

Rekao je Vrbanović i da se čuo sa Šimunićem.

– Joe mi je rekao da je ogorčen i potresen, da nikako nije očekivao ovakvu kaznu.

>>Mandžukić propušta Brazil: Dobio jednu utakmicu suspenzije

Komentara 407

Avatar Topgen
Topgen
18:29 16.12.2013.

Treba poceti proceduru pred jednim redovnim medjunarodnim sudom. Joe vise nema sto izgubiti.

KR
KroničarHr
18:34 16.12.2013.

Deset utakmica nije kazna Šimuniću - već hrvatskom narodu! Van svake sumnje. Hrvatski državni vrh je od jednoga djela svoje povijesti namjerno i svjesno u međunarodnim odnosima učinio fašističke simbole kako bi imao realno pokriće za održavanje "ustaške zmije u njedrima" odnosno, model daljnjega pritiskanja hrvatskoga naroda i prije svega pripremanja terena i političke platforme za davanje sve većih koncesija hrvatskim Srbima ali i - Srbiji! Ova kazna za svakoga tko prati što se događa sa Hrvatskom u zadnjih deset godina, nije nikakvo iznenađenje. stradao je sportaš jer se na taj način mora, s jedne strane dokazati nadmoć struktura moći, s druge strane, postići dodatna radikalizacija društvenih odnosa u Hrvatskoj. Šimunić je postao legenda svim što je učinio i što se događalo oko njega, uključivo ovom kaznom, iako kao nogometaš to ničim nije zavrijedio - jer je jednostavno bio i ostao loš. Ova kazna je zrcalo hrvatske državne politike i njene ogromne udaljenosti od stvarnoga stanja njenoga naroda! nikakva fašizma u ovome pozdravu nema, ne smije ponosan narod prihvatiti da se recimo hrvatski Srbi danas osjećaju ugroženima zbog jednoga hrvatskoga simbola iz 1941. godine, istovremeno inzistirajući i osporavajući svako pravo izravnim žrtvama svoga pokolja u Vukovaru, svako pravo na nelagodu zbog ćirilice, crvene zvijezde petokrake, srpske zastave i sličnih simbola pod kojima je sravnjen jedan cijeli grad! gdje su tu kriteriji i kako ih hrvatska Država smije takve tolerirati!?

RA
rakikaki
18:37 16.12.2013.

Joe hebes utakmice! Ime ce ti se spominjati na svakoj hrvatskoj do kraja svijeta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije