Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJETIO SE I SULEJMANIJA

Šimunić objasnio zašto je izabrao Hrvatsku i dodao: Atmosfera u Beogradu bila je neprijateljska

Josip Šimunić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
29.07.2019.
u 09:52

- Nisam to gledao kao pritisak nego mi je bila čast što mogu birati Australiju ili Hrvatsku. Moj san je uvijek bio igrati za Hrvatsku. Odrastao sam u Australiji, vjerojatno najboljoj zemlji na svijetu.

Bivši hrvatski reprezentativac Josip Šimunić javio se u radijsku emisiju The Knight Train posvećenoj Melbourne Knightsima, australskom klubu koji su osnovali hrvatski iseljenici. Objasnio je zašto je odlučio igrati za Hrvatsku, a ne Australiju.

- Nisam to gledao kao pritisak nego mi je bila čast što mogu birati Australiju ili Hrvatsku. Moj san je uvijek bio igrati za Hrvatsku. Odrastao sam u Australiji, vjerojatno najboljoj zemlji na svijetu. Hvala Bogu, odrastao sam u demokratskom društvu. Naši roditelji i djedovi, koji su došli prije nas, imali su mogućnost odgajati djecu u demokratskom okruženju. A kada odrasteš i shvatiš kako svijet funkcionira, to cijeniš još više - rekao je Šimunić i dodao:

- Kad imaš priliku birati između dvije zemlje, to ti mora biti čast. Mislim da moraš slijediti svoje srce kod donošenja odluke. Neke stvari se ne mogu kupiti novcem, a to je igranje za državu mojih roditelja i djedova - rekao je Šimunić nakon čega se veza prekinula.

- Hrvatske telekomunikacije... - rekao je jedan voditelj, na što je drugi dodao:

- Kad bi se veza prekinula uvijek smo krivili UDBU.

Šimunić se zatim opet javio i odgovorio na pitanje koji mu je najbolji trenutak u vatrenoj karijeri.

- Svaki put kad bih obukao taj dres i slušao himnu.

Šimuniću su zatim pustili audio snimku njegovog starta na Sulejmaniju u utakmici sa Srbijom.

- Bio je brz, ali nije bio dovoljno brz - rekao je Šimunić.

Kako mu je bilo tada igrati na Marakani sa Srbijom?

- Igrao sam puno utakmica, ali mi je bilo jako teško igrati u takvoj atmosferi. Publika je bila neprijateljska i bilo je jako teško, a mediji su još napumpali atmosferu. No, na kraju mi se svidjelo.

Ključne riječi

Komentara 20

BO
Bogodol
10:44 29.07.2019.

Uvijek sam tvrdio da je taj start na Sulejmaniju je odveo Hrvatsku na svjetsko prvenstvo, da je Sulejmani prošao dao bi gol i Hrvatska Država ne bi prošla grupu. Svaka čast Šimuniću što je učinio za Hrvatsku Državu i hvala Bogu što je uspio izdržat podmetanja i udarce Udbe koji su mu nanieli veliku ne prvdu no vjerojatno je svjestan jačine Udbe i nije htio pokleknut. Da je on otišao na prvenstvo bili bi prvi no mrzitelji Hrvatske Države u tome su ga spriečili. Fifa od prve ne zna gdje je Zagreb a zna za pozdrav "Za Dom Spremni" no mrzitelji koji žive u Hrvatskoj Državi podpomognuti sa srbijanskom politikom uspjeli su "spakovat" Šimuniću no budu ponosna čela i znaj da Te podržava veliki dio Hrvatskog Naroda, ta njihova ljubav se može zaslužiti, a Ti si ju zaslužio i ne može se ničim kupiti, samo se podmetanja mogu kupiti no i ona s vriemenom izbiele.

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
11:12 29.07.2019.

Vrlo lijepo si to napisao bogodol. Hvala Joe za sve što si učinio za našu zajedničku domovinu.

BE
Beskucnik
12:22 29.07.2019.

Odlicno bi bilo jedno 100 tisuca iseljenika sa po 300 tisuca € da bace u vjetar i uloze u Udbaland koliko bi se uhljeba moglo zaposlit ,a tek ovih nevladinih koji bi pazili i prijavljivali za krivu pjesmu ili poljee na zastavi. Aco nedelja bi jos par srba zapislio u redakciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije