Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Sestre Banović: Nismo varalice, ovo nas jako pogađa

- Nikad u životu nismo varale. Čak smo pisale organizatoru utrke da se rezultati korigiraju – rekla je vidno uzrujana Marina.
10. kolovoza 2014. u 10:40 4 komentara 1873 prikaza
10.11.2010., Zagreb - Sestre Anita i Marina Banovic, atleticarke atletskog kluba Dinamo-Zrinjevac.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Sestre Banović, Marina i Anita, trenutačno proživljavaju teške trenutke. Optužene su za varanje rezultata na mitingu u talijanskoj Valsugani, no istina je daleko od toga.

– Uvidom u rezultate koji su objavljeni nakon utrke shvatile smo da su nam rezultati krivo pripisani tako što je Anitin rezultat pripisan meni i obratno. Taj smo podatak zadržale za sebe do dolaska na pripreme u Medulin. O tome sam samoinicijativno razgovarala i s direktorom reprezentacije Sinišom Ergotićem. Naša je namjera bila da o tome osobno razgovaramo s izbornikom te smo se odlučile taj razgovor obaviti u Medulinu na pripremama te ga zato nismo nazvale odmah nakon utrke. Možda je to bila jedina naša pogreška jer, kada sam konačno razgovarala s Ergotićem, on je sve već znao – rekla je Marina.

Namjere u namještanje s gnušanjem odbijaju.

- Nikad u životu nismo varale. Čak smo pisale organizatoru utrke da se rezultati korigiraju. Naime, tek smo poslije na internetu vidjele da je Anitin rezultat pripisan meni – rekla je vidno uzrujana Marina.

Nadamo se da će se sestre Banović ipak naći u avionu za Zürich i da će trčati štafetu 4x400 metara jer očito namjere za varanje nije bilo.

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
  • kajinx:

    Tko je upisivao rezultate? Sigurno ne Marina i Anita.

  • Ticius:

    klasicne varalice, skupa sa trenerom

  • dalibor.hren:

    Sandra Perković je bila suspendirana zbog dopinga. Svi smo joj vjerovali (i ja) a sad ćemo sestre Banović razapeti...Baš smo dosljedni.