Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJETKA KAZNA

Nevjerojatne scene u finalu: Serena Williams podijelila, ali i šokirala tenisku javnost

Serena Williams
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
09.09.2018.
u 08:44

Borim se za žensku ravnopravnost. Nastavit ću se boriti da imam jednaka prava. Ni Cornet nije zaslužila kaznu kada je skinula majicu. Ovo je nevjerojatno - poručila je Amerikanka

Naomi Osaka pobjednica je US Opena. Japanska tenisačica je u finalu posljednjeg Grand Slama sezone pobijedila Amerikanku Serenu Williams sa 6:2, 6:4. 

Serena je tako ostala na 23 osvojena Grand Slama, jedan manje od Australke Margaret Court, a za 18 dana napunit će 37 godina. Američka tenisačica posljednji naslov osvojila je lani u Melbourneu nakon čega je uzela pauzu zbog rođenja kćerke.

A finale u New Yorku obilježila je svađa između Serene Williams i suca Alberta Ramosa. Amerikanka je suca nazvala lopovom, kažnjena je gubitkom gema koji je na kraju koštao naslova. Izgubila je gem i meč.

Početkom drugog seta Serena je vodila 1:0.  Osaka je servirala u drugom gemu i u jednom trenutku sudac je upozorio Serenu za 'coaching', Serenin trener Patrick Mouratoglou nešto je pokazivao i imao uzdignute palčeve.

Sudac je to protumačio da je trener pokazivao Sereni šifrirane savjete. Amerikanka je u sljedećem gemu napravila dvostruku pogrešku na 'break' loptu te je od bijesa razbila reket. Dobila je još jednu opomenu te joj je oduzet poen. Serena se više nije mogla smiriti te je krenula na suca.

- Recite da ste mi ukrali poen, recite to! Ispričajte mi se! Vi ste obični lopov! - bjesnila je Serena koja je ostala bez gema i jednog naslova.

- Borim se za žensku ravnopravnost. Nastavit ću se boriti da imam jednaka prava. Ni Cornet nije zaslužila kaznu kada je skinula majicu. Ovo je nevjerojatno - poručila je Amerikanka.

Serena Williams
1/16

No pokazalo se da je sudac imao pravo kada je na početku drugog seta upozorio Serenu. Njezin trener Mouratoglou priznao je kako je davao signale svojoj tenisačici.

- Iskreno, bio je to 'coaching', ali ona uopće nije gledala prema meni i zato je smatrala da toga nije bilo. No, ja sam samo radio ono što radi svaki trener u svakom susretu. I Osakin trener je radio istu stvar. Vrijeme je da prekinemo s tim licemjerjem. Isti je sudac sudio nekoliko Nadalovih finala i njegov ujak Toni to radi nakon svakog poena i nikad nije dobio upozorenje - izjavio je Patrick Mouratoglou za ESPN.

Komentator BBC-a David Law bio je kritičan prema Sereni Williams te je njezin ispad na suca Romasa nazvao - verbalno zlostavljanje. Njezino ponašanje podijelilo je tenisku javnost. I dok jedni podržavaju američku tenisačicu, drugi su njezino ponašanje nazvali sramotnim.

'Žao mi je, ali Ramos je bio u krivu. Dosuditi 'coaching' bilo je pogrešno. Igrači su znali izgovoriti mnogo gore stvari pa nisu bili kažnjavani. Ramos nemoj više suditi', tako razmišljaju Serenini navijači, a drugi osuđuju njezino ponašanje: 'Ajde da se to dogodilo jednom, ali Serena je stalno gledala u trenera. Kada se to nakupilo sudac je upozorio Serenu. Na terenu ona mora biti odgovorna', 'Serena je sramota'...

>> Pogledajte Bornu Ćorića na Večernji TV-u

Komentara 50

Avatar white socks
white socks
09:11 09.09.2018.

Kakve veze ima njena kazna s ženskim pravima?

Avatar Observer
Observer
09:23 09.09.2018.

Kad izgubi tek onda pokazuje pravo "antifa" lice . Vjerojatno je Trump kriv za njezin poraz !

DI
Diesel
09:04 09.09.2018.

Ovaj zenski tenis je podvala. Koka uzima lovu kao muskarci i to vec 20 godina, a kvaliteta igre bez veze. Na Grand slam turnirima zenski tenis treba odvojiti od muskog, neka same sebi zaradjuju lovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije