Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI CELJA

Sedam utakmica, sedam poraza: Dvadeset dana nismo normalno trenirali

19.12.2020.
u 09:46

– Bilo bi sjajno završiti godinu barem jednom pobjedom, lijepo bi bilo kad bismo Celjanima uzvratili za onaj poraz u Zagrebu – rekao je Šipić

Rukometaši PPD Zagreba konačno su nešto odigrali nakon jednomjesečne stanke koja je nastala zbog čak dvije uzastopne izolacije cijele momčadi. No nova utakmica donijela je i novi poraz u elitnoj skupini Lige prvaka. Zagrebaši su izgubili na gostovanju kod Motora (25:29).

Premda su na put otišli bez Vlaha, Klarice, Ašanina, Vuglača i Ćavara, zagrebaši su utakmicu dobro otvorili te držali egal do 13. minute. No efikasnost u napadu im je pala, nisu iskoristili igrača više i domaćini su se odvojili na četiri gola razlike. No vanjska linija Vistorop, Mrakovčić, Laljek uz povezane četiri obrane Ristanovića dovela je zagrebaše do izjednačenja (11:11) tri minute do kraja prvog poluvremena. Na odmor se otišlo s identičnim rezultatom kao i u Zagrebu – 13:13.

Isključenja u ključnim trenucima

Početkom drugog poluvremena “plinari” su poveli s dva razlike (18:16), a onda osam minuta ostali bez pogotka. U 37. minuti u istom napadu domaćina isključenja dobivaju Mandić i Obradović. Mandić je dobio i drugo isključenje u 39. minuti nakon čega i trener Šola žuti karton zbog protestiranja, no domaćini su u 43. minuti već imali 21:18. Premda je Šipić iznudio dva isključenja kod domaćina, tu razliku zagrebaši nažalost nisu mogli stići i preokrenuti rezultat. Malo su ih u tom vremenu oštetili moldavski suci, no napravili su nekoliko tehničkih pogrešaka i promašili previše zicera, među kojima i dva sedmerca.

– Odigrali smo odličnu utakmicu i, da smo imali samo malo manje isključenja, osvojili bismo prvi bod ili bodove. Mislim da suci nisu bili nimalo korektni – istaknuo je Filip Vistorop, srednji vanjski zagrebaša.

Vlado Šola, trener PPD Zagreba, bio je zadovoljan svojim igračima s obzirom na to da gotovo da nisu trenirali, a i nedostajalo je dosta igrača koji su ostali u Zagrebu.

– Dvadesetak dana nismo mogli normalno trenirati. Moram se dotaknuti sudaca. Bilo je previše odluka na našu štetu, bilo je previše isključenja koja nisu postojala. Šteta, imali smo lijepu priliku da konačno upišemo prvu službenu pobjedu ove sezone – rekao je Vlado Šola.

Josip Božić Pavletić imao je veliku minutažu na desnom krilu jer je Vlado Matanović, drugo desno krilo kluba, veći dio utakmice igrao kao desni vanjski jer nije bilo ni Vuglača ni Klarice.

Ostalo još samo Celje

– Baš sam se nadao da će ovo biti dan kada ćemo osvojiti prve bodove. Nemamo sebi što zamjeriti – istaknuo je Božić Pavletić, dok je Matanović dodao:

– Svoju dobru utakmicu ipak ću na kraju pamtiti po porazu. Da smo bili malo više koncentrirani, da smo imali manje isključenja, sve bi to drugačije izgledalo – dodao je Matanović.

Ovu godinu zagrebaši će zaključiti 23. prosinca kada će u goste Pivovarni Laško u Celje.

– Bilo bi sjajno završiti godinu barem jednom pobjedom, lijepo bi bilo kad bismo Celjanima uzvratili za onaj poraz u Zagrebu – rekao je Šipić.

Ključne riječi

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
10:36 19.12.2020.

"Igrali smo dobro, al zaebo nas sudija!"??? I tako sedam puta zaredom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije