Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUŽNE PSOVKE

Savićević progovorio o incidentu u Zagrebu i zašto je vikao ''P..... ga, purgeru'

Dejan Savićević
Foto: Screenshot
11.07.2019.
u 18:57

- Dosta je mojih trofeja, utakmica, golova, a treba da me se sjećaju kako vrijeđam uličarski. Ali kad tebe netko uličarski napadne, moraš reagirati, a ako ne reagiraš, onda nisi ni čovjek - rekao je Savićević

Dejan Savićević, slavni crnogorski nogometaš, otkrio je u razgovoru za Sport Klub okolnosti koje su dovele do njegova verbalnog sukoba s jednim navijačem u Zagrebu uoči utakmice između Hrvatske i SR Jugoslavije 9. listopada 1999. godine.

 

Dvije su se reprezentacije tog dana sastale u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Belgiji i Nizozemskoj, a do incidenta je došlo uoči utakmice dok je Savićević ispred hotela davao intervju koji je korišten u jednom dokumentarnom filmu.

>> Pogledajte video incidenta, UPOZORAVAMO DA SNIMKA SADRŽI VULGARAN RJEČNIK!

- Autor tog dokumentarnog filma bio je kod mene dva dana u Beču. Dogovorio sam mu da razgovara Peđnim (Mijatović) roditeljima, da snima po Podgorici... Mi smo igrali u Zagrebu, a njemu nitko od igrača nije htio dati intervju. Ja sam bio na klupi za rezerve i znao sam da neću igrati. On me je zamolio i ja pristanem. Pričam, pričam... i neki me čovjek počne vrijeđati. Okrenem se i vidim - čovjek metar i 65. I izleti mi sve to... - rekao je Savićević za Nedjeljnik.

- Kažem ja tom što je snimao: 'A ovo ćeš izrezati'. On mi kaže: 'Ma, nema problema'. Možete misliti što sam njemu rekao, kad je objavio sve to".

Ne želi da ga se pamti po tome.

- Dosta je mojih trofeja, utakmica, golova, a treba da me se sjećaju kako vrijeđam uličarski. Ali kad tebe netko uličarski napadne, moraš reagirati, a ako ne reagiraš, onda nisi ni čovjek.

Prisjetio se još jednog slučaja.

- Isto me je jedan, primitivno doduše, napao zbog Slobe Miloševića. Rekao je da sam 'Slobino đubre', da sam 'služio Miloševiću'. Ja se okrenem i pitam ga: 'Druže, što ti je? Ja, koji sam podržao Mila Đukanovića devedesetih, kakve ja imam veze sa Slobom'. Ti si, kaže on, igrao za Slobinu reprezentaciju'. E, ako je to što sam igrao, e onda jesam. Ma, sve su to gluposti.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar dzambo
dzambo
19:45 11.07.2019.

I dan danas jedina tekma HR. Repke za kojom zale sto nisu prosli protiv tad ''okrnjerne Yuge''...Ladic je triba reagirati puno bolje i sve bi bilo ok....al eto....

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
21:43 11.07.2019.

Kad je igrala Jugoslavija sa Nizozemskom i Nizozemska je pobjedila s 3:0, svi smo navijali za Nizozemsku da čim prije krepa Jugoslavija 😂 ( al nismo morali dugo čekat ) 🤣

ST
StockhoIm
19:18 11.07.2019.

haha, legenda... ne pratim nogomet i nisam baš znao ništa o tom Savićeviću, ali postao mi je poznat nakon tog clipa. Dakle, može se reći da mu je povećao popularnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije