Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEPORTACIJA ILI OSTANAK

Saslušanje završeno, australski sud odgodio odluku o Đokoviću

Novak ?okovi? odradio trening u Melbourneu
PATRICK HAMILTON
16.01.2022.
u 07:14

Trojica sudaca su od 9.30 sati po lokalnom vremenu (subota 23.30 GMT) slušala višesatno izlaganje argumenata predstavnika tenisača i predstavnika australske vlade

Australski savezni sud odgodio za nedjelju poslije podne donošenje odluke o ostanku ili protjerivanju iz Australije srpskog tenisača Novaka Đokovića nakon što je saslušao argumente odvjetnika koji zastupaju prvog tenisača svijeta i saveznog ministra imigracije.

Trojica sudaca su od 9.30 sati po lokalnom vremenu (subota 23.30 GMT) slušala višesatno izlaganje argumenata predstavnika tenisača i predstavnika australske vlade.

"Nadamo se da ćemo kasnije poslijepodne biti u poziciji da stranama identificiramo koji je smjer koji predlažemo", rekao je sudu glavni sudac James Allsopp.

U izjašnjavanju pred sucem odvjetnik Novaka Đokovića je sucima rekao da ne postoje dokazi da je prvi tenisač svijeta izazvao prosvjede protivnika cijepljenja te da je odluka ministra Alexa Hawkea da mu se uskrati viza bila "nerazumna" i "pogrešna".

Australska vlada pak tvrdi da srpski tenisač, koji nije cijepljen protiv Covid-19, predstavlja "zdravstveni rizik" i namjerava ga protjerati iz zemlje. Istovremeno su se brojni Đokovićevi navijači okupili su se ispred zgrade saveznog suda dok je trajalo ročište nastavljajući mu izražavati potporu.

Komentara 13

NI
NikoCro
08:30 16.01.2022.

Svi tenisaci se cijepili a on nece, krivotvorio test na coronu, ako je i bio zarazen hodao okolo kao da nije, laze muti petlja, samo ne znam jeli ovo radi sam ili ima tako dobre savjetnike pa su mu ovu blamazu savjetovali, mogao je kao gospodin sjediti u Bg i poslati poruku Austalcima da se on ne cijepi i da nece doci i sjediti kao gospodin Doma, zaista mi nije jasno sto mu je ovo trebalo

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
08:07 16.01.2022.

Ako je necijepljenje jedini argument ministra za osporavanje vize, očekujem razumnu odluku sudaca da mu vrate vizu i da nastupi na AO. Uostalom od te želje organizatora AO je sve i krenulo.

VA
Vanja1980
07:49 16.01.2022.

I da mu daju vizu treba samo otići , ma daj tuže ga na osnovu naslova iz žute štampe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije