Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA

Šarić sudjelovao u Phoenixovom povratku na vrh lige

THE CANADIAN PRESS 2020-02-21
Frank Gunn/Press Association/PIXSELL
03.05.2021.
u 09:43

Phoenix je sada na omjeru pobjeda i poraza 46:18, a isti učinak ima i drugi Utah Jazz. Oklahomac City je sa 21:44 tek 13. na Zapadu te ove sezone neće sudjelovati u doigravanju

Košarkaši Phoenix Sunsa vratili su se na vrh Zapadne konferencije i čitave NBA lige 123:120 pobjedom na gotovanju kod Oklahoma City Thundera, a hrvatski reprezentativac Dario Šarić u uspjehu svog sastava sudjelova je s osam koševa, pet skokova, tri asistencije i jednom blokadom za 14 minuta provedenih u igri.

Sunsi su imali utakmicu u Oklahoma Cityju pod kontrolom, tri i pol minute prije kraja vodili su sa 119:103, no potom su dopustili domaćima veliku seriju kojom su se primaknuli na 121:117 uz napad. Tada je Luguentz Dort pokušao iznuditi prekršaj Devina Bookera na šutu za tricu, no suci su nakon pregleda snimke presudili u korist gostiju koji su tako ipak uspjeli sačuvati pobjedu.

Najučinkovitiji u sastavu Sunsa bio je Booker sa 32 ubačaja, dok je Chris Paul protiv momčadi za koju je igrao prošle sezone upisao 18 poena i 11 skokova. Šarić je za svojih osam koševa pogodio dva od tri šuta za tricu i oba slobodna bacanja dok je promašio jedini pokušaj za dva. Kod Thundera su najefikasniji bili Darius Bazley sa 19 i Theo Maledon sa 18 pogodaka.

Phoenix je sada na omjeru pobjeda i poraza 46:18, a isti učinak ima i drugi Utah Jazz. Oklahomac City je sa 21:44 tek 13. na Zapadu te ove sezone neće sudjelovati u doigravanju.

Do promjene je došlo i na vrhu Istočne konferencije, Philadelphia 76-ersi su teškom 113:111 pobjedom na gostovanju kod San Antonio Spursa nakon produžetka iskoristili poraz Brooklyn Netsa koje su u derbiju večeri na svom terenu svladali Milwaukee Bucksi sa 117-114.

Sixersi su vodili gotovo čitavim tijekom susreta u San Antoniju, krajem treće četvrtine i sa 15 razlike, ali uporni Spursi su uspjeli izboriti produžetak. No, u dodatnih pet minuta pobjedu gostima osigurao je Ben Simmons pospremivši odbijanac nakon promašaja Joela Embiida kroz obruč u posljednjoj sekundi. Embiid je bio najbolji igrač Sixersa sa 34 koša i 12 skokova, ali je promašio šut za pobjedu s istekom vremena u četvrtoj četvrtini, a promašio je i šut za pobjedu na kraju produžetka, no tada ga je ispravio Simmons koji je dvoboj okončao sa samo pet poena, pet asistencija i šest skokova. Kod Spursa, za koje je Luka Šamanić igrao 15:33 minuta i ubacio šest koševa (šut za dva 3-4) z četiri skoka, najučinkovitiji je bio Lonnie Walker sa 23 ubačaja.

Sixersi su ovom pobjedom stigli na omjer 43:21, dok su Netsi pali na 43:22, a Spursi su 10. sastav Zapada sa 31:32.

U Milwaukeeu su sjajne utakmice odigrale ponajveće zvijezde današnice, Giannis Antetokounmpo u domaćem, odnosno Kevin Durant u gostujućem sastavu. Na kraju je više razloga za zadovoljstvo imao Grk u dresu Bucksa koji je predvodio svoju momčad sa čak 49 koševa, što mu je rekord sezone, dok je Durant za goste ubacio 42 poena uz 10 skokova, ali je i promašio tricu za produžetak s istekom vremena. Odličan je kod Bucksa bio i Khris Middleton sa 26 pogodaka i 11 skokova, dok je Kyrie Irving za Netse ubacio 20.

Milwaukee je ovom pobjedom stigao na omjer 40:24 te je čvrsto treći na Istoku.

Aktualni prvaci Los Angeles Lakersi izgubili su i treću utakmicu zaredom, ovoga puta na svom parketu od prvaka iz 2019. Toronto Raptorsa sa 114:121. Gosti su u posljednjoj dionici igre imali i 21 pogodak prednosti, a domaći su do kraja susreta mogli samo ublažiti poraz. Briljirali su u sastavu raptorsa Pascal Siakam sa 39 pogodaka i 13 skokova te Kyle Lowry sa 37 ubačaja i 11 asistencija, dok je kod Lakersa, koji su izgubili i treću utakmicu zaredom usprkos povratcima na teren LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa, najefikasniji bio Kyle Kuzma sa 24 koša. James je ubacio 19, a Davis 12 koševa.

Ovim porazom Lakersi su pali na šesto mjesto Zapada sa 36-28, koliko imaju i peti Dallas Mavericksi te sedmi Portland Trail Blazersi, pa ih do kraja ligaškog dijela očekuje velika borba za izravni ulazak u doigravanje, odnosno izbjegavanje "play-in" turnira. Raptorsi su i dalje 11. na Istoku 27-38, odnosno imaju dvije pobjede manje i tri poaza više od 10. Washingtona koji drži posljednje mjesto koje vodi u "play-in".

Prošlogodišnji finalisti Miami Heat uvelike su povećali svoje izglede za nastupom u ovogodišnjem doigravanju 121:111 gostujućom pobjedom protiv izravnih konkurenata Charlotte Hornetsa. U ujednačenoj momčadi Heata istaknuo se Bam Adebayo sa 20 koševa i 10 skokova, dok je P.J. Washington sa 21 ubačajem bio prvi strijelac Hornetsa.

Miami je trenutačno šesti na Istoku sa 35:30, koliko ima i peta Atlanta, dok je Charlotte sa 31:33 osmi sastav Istoka.

Ključne riječi
nba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije