Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ždrijeb u Kremlju

Rusi su najbolji izbor iz prve jakosne skupine, treba izbjeći Srbiju

15.11.2017.
u 14:40

Od nositelja svakako bi bilo zgodno izbjeći Brazil, Njemačku (koliko god smo Nijemcima nezgodni), Argentinu (iako se provukla kroz kvalifikacije), Belgiju i Francusku

Šteta je što se veliki Gianluigi Buffon neće od svjetske nogometne scene oprostiti na Svjetskom prvenstvu, što u Rusiji neće biti nogometne sile kakva je Italija, ali prolazak Švedske u dodatnim kvalifikacijama, koja je u dvije utakmice s ukupnih 1:0 došla do SP-a, Hrvatskoj još kako odgovara.

Naime, sada se Hrvatska iz treće jakosne skupine preselila u drugu, a samim time za suparnika u skupini ne može dobiti nikoga iz te druge skupine.

Halilhodžić nije dobar izbor

Dakle, sada je jasno da 1. prosinca, kada je ždrijeb u Kremlju, nećemo u skupini moći izvući Španjolsku, Švicarsku, Englesku, nama uvijek neugodni Meksiko, pa ni Urugvaj s Luisom Suarezom... No, ples kuglica ipak je nepredvidiv i, ne bude li nas pratila sreća, možemo izvući strašno teške suparnike.

1/15

Od nositelja svakako bi bilo zgodno izbjeći Brazil, Njemačku (koliko god smo Nijemcima nezgodni), Argentinu (iako se provukla kroz kvalifikacije), Belgiju i Francusku. Dakle, idealno bi bilo dobiti domaćine.

Iako se vjeruje da će domaćin imati “poguranac”, Rusi su daleko najslabija momčad ove skupine, i ne samo nje. Da se gleda po koeficijentu, bili bi zadnji u najslabijoj skupini, bolja od njih je i Saudijska Arabija koja nam je najpoželjniji suparnik iz te četvrte zdjele u kojoj su najslabiji.

1/21

Kada je već o izbjegavanju riječ, onda bi iz te četvrte skupine bilo dobro izbjeći Srbiju. Ima dobre igrače, ali nije ona nekakva nogometna “glavobolja”. Posljednji put pobijedili smo je u Maksimiru 2013., a na Marakani remizirali. No, ta bi utakmica nosila druge probleme, uvijek je tu previše emocija, muke s navijačima.

Dakle, bolje ju je izbjeći. Postoji i mala mogućnost da se Srbija iz posljednje digne u treću jakosnu skupinu ako Peru ispadne od Novog Zelanda, ali to bi bilo veliko iznenađenje. U toj najslabijoj skupini opasna bi bila Nigerija, svakako Japan Vahida Halilhodžića, trkački nezgodna Južna Koreja...

Hrvatska može sa svakim

U trećoj skupini dosta je “nagaznih” mina, ali nisu to reprezentacije koje Modrić, Rakitić i društvo ne bi mogli dobiti, no riječ je o tvrdim suparnicima. Imamo iskustva i s reprezentacijama Danske i Islanda, koje su sinoć igrale odlučujuću utakmicu, pa sa Švedskom, Irskom... Marcelo Salah predvodi Egipat...

U svakom slučaju puno je kombinacija, na snazi je i dalje pravilo pri ždrijebu da zemlje iz istoga kontinentalnog saveza ne mogu biti u istoj skupini, osim europskih reprezentacija.

No, Hrvatska je dovoljno kvalitetna da bi u svakoj skupini imala ozbiljne šanse za prolazak u nokaut fazu.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Komentara 30

Avatar poljicanin
poljicanin
15:04 15.11.2017.

Koje gluposti!Pa nama je najveći užitak u nogometu pobijediti Srbiju kao i njima nas.Ako kasnije i ispadneš barem se to pamti.Auto diže repove svim četnicima na ovome forumu.Neka piše za sebe a ne za "nas".

Avatar ÜberGreten
ÜberGreten
14:54 15.11.2017.

Zašto bi trebalo izbjeći Svrbiju??? Svašta.... Prestrašno kakav mentalni sklop

Avatar poljicanin
poljicanin
15:20 15.11.2017.

Najbolje sa Rusijom i Srbijom.Protiv Grčke smo pokazali kako se igra sa trofaznima. Neka oni mole boga da izbjegnu nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije