Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PO KARTU ZA OI

Rukometaši završili 'mini pripreme', spremni su za Francusku

Zagreb: Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije uoči kvalifikacija za Olimpijske igre
Zoe Sarlija/PIXSELL
10.03.2021.
u 23:17

Novi izbornik Hrvoje Horvat i njegov stručni stožer uspjeli su u kratkom vremenu jedan dio igrača koji su imali brojne susrete posljednjih dana osvježiti, a druge koji su igrali manje, maksimalno pripremiti

Kratke trodnevne pripreme hrvatske muške rukometne reprezentacije uoči olimpijskih kvalifikacija kojima je domaćin Montpellier su završene, a Hrvatska je spremna za novi izazov koji osigurava odlazak u Tokio na Olimpijske igre. 

 Novi izbornik Hrvoje Horvat i njegov stručni stožer uspjeli su u kratkom vremenu jedan dio igrača koji su imali brojne susrete posljednjih dana osvježiti, a druge koji su igrali manje, maksimalno pripremiti za ono što ih čeka u Francuskoj.

A raspored igranja u Montpellieru je paklen jer u tri dana reprezentaciju čekaju tri izuzetno teška suparnika - onaj protiv najbolje svjetske reprezentacije svih vremena – domaćina Francuske u petak, Portugala u subotu koji koracima od sedam milja grabi ka velikim ostvarenjima ili nakon svega,a u nedjelju sudar s jednom od najboljih afričkih reprezentacija – Tunisom.

Svjetska rukometna federacija dopustila je zbog korone (COVID-19) da svaka reprezentacija može imati na raspolaganju 20 igrača. Njih 16 ili manje moći će se prijavljivati za susrete, a moguće je napraviti pet promjena.

Kao što je poznato, Hrvoje Horvat je na ovim kratkim pripremama imao 21 igrača na raspolaganju. Budući da najveću gužvu ima na vanjskim pozicijama odlučio je zahvaliti se Mateju Hrstiću. 

Hrvatska rukometna reprezentacija je dosad pet puta bila na Olimpijskim igrama, a osvojili su zlata u Atlanti i Ateni. 

Rukometaši u Francusku putuje u četvrtak. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije