Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Rukometaši Nexa bez ikakvih šansi protiv Magdeburga

Našice: Nexe uvjerlji protiv Gorenja u 5. kolu Europske rukometne lige 31:23
Dubravka Petric/PIXSELL
07.12.2021.
u 22:36

Kod domaćina je najefikasniji bio Philipp Weber sa šest pogodaka, a pet je postigao Lukas Mertens. Vratar Mike Jensen imao je 14 obrana.

Rukometaši njemačkog Magdeburga pobijedili su našički Nexe 32:26 (19:14) u utakmici 6. kola skupine C EHF Europske lige i preuzeli vodeću poziciju na ljestvici.

Najbolji strijelac Nexea bio je Fahrudin Melić sa osam pogodaka. Halil Jaganjac je postigao šest, a Tomislav Severec četiri gola. Prvi vratar Našičana Dominik Kuzmanović sakupio je 15 obrana.

Kod domaćina je najefikasniji bio Philipp Weber sa šest pogodaka, a pet je postigao Lukas Mertens. Vratar Mike Jensen imao je 14 obrana.

Magdeburg je svoju snagu pokazao od prve minute utakmice te već u 9. minuti došao do četiri pogotka prednosti (5:1). Do 14. minute ta je prednost narasla na sedam golova (10:3), što je ostala i najveća razlika na utakmici, koju su Nijemci imali u nekoliko navrata.

Magdeburg je za drugih 30 minuta stvorio zalihu od pet pogodaka. S dva gola na početku drugog poluvremena, Nexe se približio na -3 (19:16), na što su Nijemci odgovorili s tri pogotka u nizu i opet se odvojili.

Novom serijom od tri gola Nexe je opet na tri pogotka zaostatka (22:19), da bi domaća momčad serijom 4:0 konačno prelomila utakmicu i do kraja dvoboja održavala prednost između pet i sedam pogodaka do konačnih 32:26. 

U ostalim utakmica 6. kola u skupini C švedski Savenhof je slavio s 35:31 na gostovanju u Velenju, a španjolska Logrono La Rioja je pred svojim navijačima svladala francuski PAUC 33:26.

Vodeći Magdeburg ima devet bodova iz pet nastupa. Po osam bodova imaju Savenhof i Nexe. Četvrta je Logrono La Rioja sa pet bodova. Peto Gorenje Velenje ima tri boda, a francuski PAUC samo jedan.

Sljedeće kolo je na rasporedu 15. veljače 2022., a Nexe će ugostiti francuski PAUC.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije