Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI FINSKE

Roko Šimić skroman je na oca: Da nema ovakve momčadi, teško bih zabio

07.09.2021.
u 15:40

– Da nema ovakve momčadi, u kojoj su svi profesionalci, teško da bih zabio taj gol. Oni su najviše zaslužni za to.

Hrvatska mlada reprezentacija do 21 godine uspješno je otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo, pobijedivši u Velikoj Gorici Azerbajdžan s 2:0. Sad bi bilo jako dobro nastaviti u tom ritmu, no ova utakmica drugog kola kvalifikacija bit će ipak zahtjevnija. Igra se u Finskoj pa je protivnicima već domaći teren određena prednost, a Finci očito imaju i solidnu momčad koja je na startu kvalifikacija slavila u Estoniji s 3:0.

- Analiziramo Finsku, znamo da su tvrda momčad i kod njih neće biti lako. No znamo i da smo mi kvalitetniji. Neće biti lako, ali odradimo li sve što se traži od nas, vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Sigurno ih nećemo podcijeniti, idemo tamo po tri boda s kojima bismo stigli na prvo mjesto skupine - kazao je vratar naše reprezentacije i Verone Ivor Pandur.

U pobjedi nad Azerbajdžanom strijelci su bili Luka Sučić te Roko Šimić.

– Da nema ovakve momčadi, u kojoj su svi profesionalci, teško da bih zabio taj gol. Oni su najviše zaslužni za to. Nevjerojatan je osjećaj nositi dres reprezentacije, a tu sam i s najboljim prijateljem Lukasom Kačavendom, s njim je sve lakše. A i on se dobro snašao – kazao je Roko Šimić koji je ovog ljeta iz Lokomotive prešao u RB Salzburg.

– Fantastičan grad, fantastični ljudi. Tamo se živi za nogomet. Mislim da je to pravi put za moj razvoj – dodao je sin Darija Šimića, ali nije želio previše pričati o tome kakav je recept pripremio izbornik Igor Bišćan za pobjedu nad Finskom:

– To ćemo prepustiti gledateljima da vide. Mi ćemo ići jako i po pobjedu!

Susret Finske i Hrvatske igra se danas od 17 sati, a prijenos je na Hrvatskoj nogometnoj televiziji (HNTV).

Poredak: 1. Finska 3 boda, 2. Norveška 3, 3. Hrvatska 3, 4. Austrija 3 (2 utakmice), 5. Azerbajdžan 0, 6. Estonija 0 (2 utakmice). Osim susreta Finska - Hrvatska, danas još igraju Estonija - Norveška i Austrija - Azerbajdžan u 18 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije