Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILIJUN KUNA ZA VARAŽDIN

Rođen u Kanadi, a roditelji i supruga su mu iz Hrvatske: Sada ulaže u naš nogomet...

NK Varaždin ima generalnog sponzora iz Kanade koji će uložiti u klub milijun kuna godišnje
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
02.10.2020.
u 22:39

"Varaždin se probijao kroz lige, od treće do prve, i prepoznali smo taj potencijal. I nama je bilo teško na početku, pa znamo cijeniti vjetar u leđa", kazao je Šmic.

U NK Varaždinu ne staju s novostima. Prije par dana javnosti su predstavljeni novi sportski i tehnički direktori Miljenko Mumlek i Dario Jertec, a jučer je otkriveno i tko će biti glavni sponzor varaždinskog kluba. Riječ je o kanadskoj IT tvrtki Upchain, koja je klub pratila i prošle godine, kad je bio u drugoj ligi, no ovaj put iznos će biti izdašniji. Spominje se više od milijun kuna godišnje.

Prvi čovjek Upchaina John Laslavic rođen je i živi u Torontu, no oba roditelja su mu iz Hrvatske. Majka je iz Varaždina, a otac iz Duge Rese. Supruga pak mu je iz Zadra

02.10.2020., Varazdin - kanadska tvrtka Upchain novi je sponzor prvoligasa NK varazdina koji ce godisnje pomagati s vise od milijun kuna. Rijec je o sponzoru koji je Varazdincima pomagao i dok su se natjecali u Drugoj HNL. Luka Smic, John Laslavic, Stjepan Cvek. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Ilustracija, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kao tvrtka širimo se po Hrvatskoj, imamo dosta poslovnih partnera. Mi smo start-up za visoke tehnologije. Rastemo, i prije godinu i pol smo u Hrvatskoj imali zaposleno 20 ljudi, sada ih je 47, a zaposlit ćemo ih još 50. Puno nam znači da se brend Upchain vidi i prepozna u Hrvatskoj – istaknuo je Laslavic.

Potpredsjednik tvrtke Luka Šmic pojasnio je da izrađuju platformu za kolaboracije i komunikacije različitih tvrtki koji možda koriste iste dobavljače i omogućuje im jednostavno i brzu međusobnu komunikaciju. U Hrvatskoj imaju četiri ureda u Zagrebu, Varaždinu, Koprivnici i Rijeci, a planiraju se proširiti za još pedesetak ljudi unutar šest mjeseci.

- I ovo sponzorstvo pomaže nam u tome jer smo postali vidljivi na tržištu rada. Drago mi je što možemo još jače poduprijeti ovaj klub - rekao je Šmic. Između Upchaina i NK Varaždina sličnost je što su se i jedni i drugo probijali i rasli.

- Varaždin se probijao kroz lige, od treće do prve, i prepoznali smo taj potencijal. I nama je bilo teško na početku, pa znamo cijeniti vjetar u leđa – kazao je Šmic.

02.10.2020., Varazdin - kanadska tvrtka Upchain novi je sponzor prvoligasa NK varazdina koji ce godisnje pomagati s vise od milijun kuna. Rijec je o sponzoru koji je Varazdincima pomagao i dok su se natjecali u Drugoj HNL. Potpredsjednik Upchaina Luka Smic. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Ilustracija, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Predsjednik NK Varaždin Stjepan Cvek nije krio zadovoljstvo nastavkom suradnje. Upchain je, naglasio je, bio uz njih kad je bilo najteže, u Drugoj ligi.

- To nam je jako pomoglo da se vratimo u najviši rang natjecanja - poručio je Cvek. Laslavic obožava nogomet, prati utakmice hrvatske reprezentacije.

- Zadnje tri, četiri godine dolazim ovamo često. Hrvat sam, volim Hrvatsku i nogomet – rekao je poduzetnik na prilično dobrom hrvatskom jeziku.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
16:16 03.10.2020.

Svaka cast, to se zove domoljublje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije