Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JADRANSKI DERBI

Rijeka u posljednjem periodu uspješnija od Hajduka za čak 92 boda

01.05.2021.
u 08:08

– Hajdukova je momčad u posljednje vrijeme pokazala da uspijeva ostati uspravna i jedinstvena te ići naprijed i u teškim situacijama. Bit će to teška utakmica bez obzira na to što smo bili bolji u posljednja dva susreta. Svaka utakmica s Rijekom je posebna – rekao je trener Hajduka Paolo Tramezzani

Na kraju, sve je u brojkama, a one Hajduku ne idu u prilog i ilustriraju tko je favorit u današnjem jadranskom derbiju na Poljudu (20 sati, Arenasport 3). Dakle, otkad je uspostavljena liga s 10 klubova, od sezone 2013./2014., Rijeka je u HNL-u osvojila čak 92 boda više od Hajduka (566:474)! Hajduk je posljednji put bio bolje plasiran od Rijeke u sezoni 2011./2012., a potom je Rijeku preuzeo Damir Mišković...

Takav je odnos snaga između dvaju jadranskih rivala rezultirao nečim što je donedavno bilo nezamislivo: Rijeka je, naime, dostigla Hajduk po broju pobjeda u međusobnim susretima u svim natjecanjima (34:34), no Hajduk još uvijek ima prednost u međusobnim susretima u Hrvatskoj ligi, ali i ona se istopila (33:31) i neumoljivo se približava trenutak kada će Rijeka i u tome preuzeti primat. Proširimo li analizu na posljednjih deset sezona, Hajduk je u tom razdoblju osvojio samo jedan, a Rijeka čak šest trofeja. I na tome će ostati i nakon ove sezone.

Pa ipak, na Poljudu s optimizmom gledaju na današnji ogled. Prenosimo neka razmišljanja Hajdukova trenera Tramezzanija, koji je ove sezone dva puta pobijedio Rijeku na Rujevici.

– Hajdukova je momčad u posljednje vrijeme pokazala da uspijeva ostati uspravna i jedinstvena te ići naprijed i u teškim situacijama. Bit će to teška utakmica bez obzira na to što smo bili bolji u posljednja dva susreta. Svaka utakmica s Rijekom je posebna – rekao je trener Hajduka Paolo Tramezzani.

Ključne riječi

Komentara 2

SI
sisavac
10:02 01.05.2021.

Otkad je lokomotiva u zoni ispadanja, nema iz splita ni jedne riječi o dinamoj drugoj momčadi... Ovo je provincijski derbi, još par godina i toga neće biti ide hajduk stazama košarkaša. Sve dok ga vodi ulica.

PE
Perspektivan
08:53 01.05.2021.

A tko nije uspjesniji od hajduka u posljednje vrime!? Srozali su ugled stvaran vise od stoljeca!I nije da se nije moglo,bilo je para ali pojedinci su radili samo za svoju korist. Ne branim mamica,izvukao je lovu iz kluba,obogatio se za deset generacija ali ostvario je rezultate ko niko prije njega u povijesti dinama! A objektivno,prosjecnog navijaca i ne zanima nista drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije