Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1. KOLO HNL-A

Rijeka se namučila protiv povratnika Šibenika, kasnim golovima okrenula utakmicu

Rijeka i Šibenik sastali se u 1. kolu HT Prve lige
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
15.08.2020.
u 20:02

Riječani su okreuli susret golovima Yatekea i Murića te stigli do pobjede.

Velikim preokretom u završnici utakmice nogometaši Rijeke su kao domaćini svladali Šibenik sa 2-1 (1-0) u dvoboju 1. kola Prve HNL odigranom na stadionu na Rujevici.

Vodeći pogodak za Šibenik postigao je Marko Bulat u 9. minuti. Gosti su imali prednost do 84. minute, kad je izjednačio Sterling Yateke, a potpuni preokret i pogodak za pobjedu Rijeke postigao je Robert Murić u 90. minuti iz slobodnog udarca.

Povratnik u elitno hrvatsko nogometno društvo predstavio se kao ozbiljan suparnik, a odluka da se ne ograniči samo na obranu, momčadi pod vodstvom Krunoslava Rendulića isplatila se već u ranoj fazi dvoboja.

Mladi 18-godišnji kapetan Šibenika Marko Bulat u 9. minuti je došao do lopte na 30-ak metara i vidjevši prazan prostor ispred sebe krenuo je prema riječkim vratima. Bez previše razmišljanja se sa 20-ak metara odlučio na udarac u suprotni kut. Na putu lopti našao se Rijekin branič Galović i u pokušaju blokiranja prmijenio joj je putanju, čime je prevario svog vratara Ivora Pandura.

Rijeka je u više navrata zaprijetila u prvom poluvremenu, najviše preko Čolaka, koji je u 36. minuti glavom i poslao loptu u mrežu, ali mu je pogodak poništen na intervenciju VAR-a zbog zaleđa.

U drugom poluvremenu su se Šibenčani ograničili na branjenje vodstva uz povremene kontranapade. Iz jednog takvog je u 55. minuti Celić mogao udvostručiti prednost Šibenčana, ali je njegov udarac sa 10-ak metara, nakon povratne lopte, otišao preko vrata.

Rijeka je sve žešćim pritiskom stvarala sve bolje prilike da bi do izjednačenja stigla u 84. minuti u režiji igrača koje je Simon Rožman ubacio u igru na početku drugog poluvremena. S lijeve strane je ubacio Raspopović, a gotovo s ruba kaznenog prostora i leđima okrenut vratima, Sterling Yateke je idelano zahvatio loptu glavom i poslao je u gornji lijevi kut šibenskih vrata pokraj nemoćnog Labrovića.

Za potpuni preokret u 90. minuti se pobrinuo Robert Murić uz asistenciju Šibenikova vratara koji je prerano krenuo prema sredini gola, misleći da će Rijekin veznjak ići na prebacivanje živog zida, a ovaj je lukavo poslao prizemnu loptu u Labrovićev bliži kut i tako donio osvajačima hrvatskog Kupa teško izborenu pobjedu na startu novog prvenstvenog natjecanja. 

Utakmica je odigrana bez nazočnosti gledatelja na stadionu Rijeke na Rujevici, a sudio je Damir Batinić iz Osijeka.

Od 20.05 sati na rasporedu je dvoboj Osijeka i Slaven Belupa u Gradskom vrtu, dok će u nedjelju 1. kolo Prve HNL biti zaključeno utakmicama Hajduk - Istra 1961 (17.55 sati) i Dinamo - Lokomotiva (20.05 sati).

U prvoj utakmici nove sezone Prve HNL, odigranoj u petak, Gorica je kao gost svladala Varaždin sa 5-1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije