Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za drugu poziciju

Rijeka prosula važne bodove u Koprivnici, Mateus i Ježina presudili

Slaven Belupo - Rijeka
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/3
21.06.2020.
u 21:49

Rijeka je u Koprivnici istrčala u napadačkoj formaciji, imala prednost u posjedu lopte uputila triput više udaraca od domaćina (15-5), od čega je devet lopti išlo u okvir, ali Ježina nijednom nije svladan

Nogometaši Rijeke posrnuli su na gostovanju u Koprivnici. Poraženi su sa 1:0 od Slaven Belupa i time su izgubili važne bodove u borbi za drugo mjesto.  

Junaci pobjede Slaven Belupa bili su strijelac pogotka Brazilac Mateus i vratar Antonio Ježina koji je u niz situacija spašavao svoju mrežu.

Jedini pogodak na utakmici pao je u 29. minuti, kada je Mateus iskoristio pogrešnu procjenu riječkog braniča Galovića, mirno primio loptu i plasirao je pokraj istrčalog gostujućeg vratara Ivora Pandura.

Rijeka je u Koprivnici istrčala u napadačkoj formaciji, imala prednost u posjedu lopte uputila triput više udaraca od domaćina (15-5), od čega je devet lopti išlo u okvir, ali Ježina nijednom nije svladan.

Na drugoj strani, Koprivničanima su dva udarca u okvir bila dovoljno za pogodak koji im je donio tri boda.

U dvije situacije su Riječani od glavnog suca utakmice, Zaprešićanina Marka Matoca tražili najstrožu kaznu, ali je nisu dobili. U šestoj minuti je Matoc nakon kontakta Andrijaševića i Ježine pokazao na bijelu točku, ali je nakon pregledavanja snimke promijenio inicijalnu odluku i dosudio samo udarac iz kuta.

U 75. minuti je u kaznenom prostoru Koprivničana pao Domagoj Pavičić, ali Matoc u tom duelu nije vidio prekršaj za kazneni udarac.

Dinamo je vodeći sa 72 boda, drugoplasirani Osijek i trećeplasirana Rijeka imaju po 52, a Hajduk je četvrti sa 51 bodom i utakmicom manje u kojoj će gostovati kod petoplasirane Lokomotive (50).

Upravo su to četiri momčadi koje će se u preostalih šest kola boriti za drugu poziciju koja donosi plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Posljednje tri pozicije drže Varaždin sa 24 boda, Istra 1961 sa 22 i zaprešićki Inter, koji je sa 17 bodova glavni kandidat za preseljenje u drugoligaško društvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije