Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI DERBI

Rijeka na Maksimiru najavljuje pohod na titulu koja im je 'oteta' prije 17 godina

Dinamo Rijeka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
20.02.2016.
u 21:00

Ove sezone situacija zasad ide u korist Rijeke, 8. kolovoza odigrali su 0:0 na Maksimiru i na Rujevici pobijedili 2:1 25. listopada. Bolji je to početak nego prije 17 sezona.

Dinamo i Rijeka odigrat će u nedjelju 21. veljače (17.00) na Maksimiru 142. međusobnu utakmicu u povijesti, a ovako napeto nije bilo još od famozne sezone 1998./1999., koju navijači kvarnerskog kluba nikad neće zaboraviti.

Kao ni suca Krečaka i njegovu zastavicu visoko vinutu u zrak u trenucima dok su igrači, stože, Kantrida i okolica slavili prvu titulu u povijesti. Od toga nije bilo ništa, a o tituli prvaka sanjaju i 17 godina kasnije.

Blizu jesu, posluju stabilno, momčad im je dobra, trener već dovoljno dugo da bi znao svaki detalj vezan uz klub, navijači se brinu o pozitivnoj atmosferi i jedini nedostaje veliki skalp na Maksimiru, kao i povratak na Kantridu. Samo, mnogo toga pitat će se aktualne prvake, koji love svoj 11. naslov zaredom.

Dinamo nije u najboljoj mogućoj formi, ali apsolutni je favorit na Maksimiru. Uostalom, ide im u prilog i statistika. Otkako je Prve HNL, ovaj derbi igrao se 81 put, Dinamo ima 47 pobjeda, Rijeka 19, uz 15 remija. Gol razlika je 148-70 u korist Modrih. Ako gledamo i bivšu državu, igrali su ovi klubovi 141, Dinamo ima 75 pobjeda, Rijeka 35 i 31 remi. Gol razlika je 252-133, ponovno u korist aktualnih prvaka.

Ove sezone situacija zasad ide u korist Rijeke, 8. kolovoza odigrali su 0:0 na Maksimiru i na Rujevici pobijedili 2:1 25. listopada. Bolji je to početak nego prije 17 sezona, tad su krenuli s pobjedom 1:0 na Kantridi, potom su izgubili 0:3 na Maksimiru. U naredne dvije utakmice su na Maksimiru slavili 1:0 i na Kantridi izgubili 0:2.

Iako ništa neće biti gotovo bez obzira na rezultat ovog vikenda, sigurno je da će sama utakmica ponuditi mnoge odgovore, prvenstveno o tome može li se Rijeka nositi s Dinamom ili kad "zagusti" i prvak podigne igru na razinu više, taj tempo nitko ne može pratiti. Uostalom, povratak Bad Blue Boysa na tribine sigurno će osigurati nešto više od kazališne atmosfere na kakvu su nogometaši navikli posljednjih godina dok se igra na domaćem terenu i možda ćemo svjedočiti derbiju u punom smislu te riječi.

Sve u svemu, nadajmo se da će poslije susreta biti govora isključivo o igri, a ne o sucima i spornim odlukama. Jer, dok se malo tko sjeća tih derbija otprije 17 godina, svi se sjećaju te zastavice. Iako bismo se mogli sjećati i loše igre Rijeke protiv Osijeka, kojeg su u onoj situaciji morali torpedirati i ništa ne prepustiti slučaju i tih 12 centimetara zaleđa...

>> 'Jurčić me savjetovao prije dolaska u Dinamo, a pamtit ću derbi s Rijekom'

>> Ne znam kako sam se suzdržao da ne skočim na suca Krečaka

Komentara 14

Avatar dostojevski
dostojevski
21:19 20.02.2016.

Ovo je smijesno. Zar vi ocekujete da sudac moze zaustaviti igru i pogledati usporenu snimku. Offside se mase kad lopta krene. Iz pozicije pomocnog suca, izgledalo je kao offside. Optuziti ga da je to ucinio s namjerom da osteti nekoga je totalna spekulacija. Vjerojatno je pogrijesio, ali suci prave daleko vece greske od ove, nekada s namjerom, nekad bez namjere, ali to je sve dio igre.

DU
Deleted user
22:10 20.02.2016.

Ovaj Deželić silno mrzi Dinamo. Gle Deželiću. Čak da i Rijeka pobijedi i da nekim čudom bude prvak. Znaš onu i slijepa koka ubode zrno. Dinamo je monstrum za ove klubove kod nas. Tvoje pisanje je tedenciozno i to će ti se obiti o glavu.

BU
buljanzeljko453
21:29 20.02.2016.

Nemaju potrebu krasti skoro sva prvenstva su osvojili dinamovci sa 20 do 30 bodova razlike. .to su cinjenice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije