Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva HNL

Rijeka i Osijek bez prvih topnika u derbiju kola

Simon Rožman
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
21.02.2020.
u 14:28

- Utakmica je važna i to ne samo u rezultatskom smislu, već želim održati želju, kompaktnost, tim koji smo izgradili. Borimo se za svaku loptu i tako nam dolaze i šanse, samo moramo biti mirniji u realizaciji - kazao je Rožman

U  subotu se igraju dvije velike utakmice 23. kola Prve HNL. Od 15 sati sastaju se Hajduk i Gorica, dok u 17:30 sati na Rujevici, Rijeci u goste dolazi Osijek. Taj derbi kola vrlo je bitan jer obje momčadi imaju po 38 bodova na tablici HNL-a.

Trener Rijeke Simon Rožman najprije se osvrnuo na prijelazni rok.

Simon Rožman
1/12

- U ovom tjednu je završio prijelazni rok, ostvarili smo vizije kluba. Jedna briga manje za trenera, imamo momčad koja može odgovoriti na ciljeve.

Osvrnuo se nakon toga i na derbi protiv Osijeka.

- Osijek je iskusna momčad, ima odličnu zadnju liniju, igrači su reprezentativnog kalibra, imaju i dobre prekide i dubinu, ali i kvalitetu koja se vidi. No, bitno je kako ćemo mi izgledati. Utakmica je važna i to ne samo u rezultatskom smislu, već želim održati želju, kompaktnost, tim koji smo izgradili. Borimo se za svaku loptu i tako nam dolaze i šanse, samo moramo biti mirniji u realizaciji.

Kvarnerska momčad pomalo je desetkovana:

- Escoval i Čolak imaju kartone i ne igraju, Prskalo i Tomečak nisu zdravi, Čeliković ima manje probleme, ali ostali su na raspolaganju - zaključio je strateg Rijeke.

Kolega na klupi Osijeka Ivica Kulešević utakmicu je najavio ovako:

- Već nakon Dinama okrenuli smo se Rijeci. Rezultatski će to biti važna utakmica. Respektiramo ih. Mislim da smo u većem hendikepu jer nemamo Marića, kolega Rožman misli da je on. Imamo kvalitetu, imamo se čemu nadati.

I mi i oni igramo bez prvih topnika, ali imamo veliki roster. Bit ćemo na nivou, naći ćemo rješenje. Umjesto Mirka postoji opcija sa Špoljarićem ili Lončarom - rekao je trener Osijeka koji zbog kartona neće moći računati na prvog strijelca Mirka Marića, dok kod Rijeke zbog kartona neće igrati Mirko Antonio Čolak. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije