Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA HRVATSKA NADA

Riječki dragulj sa samo 17 godina postao kapetan Juventusa, a kaže: 'Divim se Novaku Đokoviću'

20.10.2021.
u 07:00

– Svjestan sam kako sam daleko od gotovoga igrača. Želim se i dalje razvijati, nadmetati se s najboljima, a onda će se i pojaviti neke opcije. Moj cilj je biti nogometaš za ligu Petice i A reprezentativac – zaključio je Borna Panić

Prije mjesec dana bombastično je odjeknuo transfer 17-godišnjeg nogometaša Slavena Belupa Lovre Zvonareka u redove Bayerna, u siječnju ove godine u rekordnom transferu Rocco Žiković (16) otišao je iz Istre 1961 u jednu od najprestižnijih europskih nogometnih akademija, u Red Bull Salzburg.

Međutim, gotovo ispod radara prolazi kako u Juventusu već treću sezonu nastupa još jedan hrvatski nogometaš, danas 17-godišnji Riječanin Borna Panić, novopečeni reprezentativac do 17 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Uočili su me u Trstu

Dapače, Borna Panić ne samo da je standardni igrač Juvea u toj kategoriji, on je Juveova desetka i Juveov kapetan! Ovo je priča o tome mladom riječkom nogometnom virtuozu...

– U Juventusu sam od kolovoza 2019. godine. Primijetili su me na turnirima u Trstu na kojima sam nastupao za riječki klub ‘1. gol’. Juventus je nakon toga pozvao moj klub na međusobni susret u Torinu. U toj utakmici postigao sam pogodak i tada su mi ljudi iz Juventusa pristupili i kazali kako žele da postanem njihov igrač. Tada sam imao 14 godina – priča zrelo, mirno i odmjereno Borna.

Najmlađi ste nogometaš koji je iz Rijeke otišao u veliki klub. Kako je obitelj prihvatila vaš odlazak?

– Bilo im je teško, osobito majci, jer bila je to životno važna odluka. Međutim, temeljito smo razmotrili što je najbolje za mene i prelomili. Bilo je i niz drugih ponuda, ali procijenili smo da je Juventus najbolja opcija, koliko god odlazak iz obiteljskog doma bio težak. Nije ni sad lako kad mi je 17, ali kada znaš što želiš u životu, kada imaš neki cilj i kada si mu maksimalno posvećen, sve se može podnijeti – nastavlja Panić.

Gdje živite u Torinu?

– Živim u Juventusovu internatu, smještenom u klupskom kampu. U njemu je i škola koju pohađam, Juventus College, to bi se moglo prevesti kao sportska gimnazija. Jedini sam hrvatski nogometaš u Juventusu. U tom velikom klubu primljen sam izvrsno, jako dobro funkcioniram sa suigračima, cijene me, dali su mi desetku, kapetansku vrpcu... Ljevak sam, igram sve pozicije u veznom redu, najviše mi odgovara biti lažna devetka ili pak prednji vezni, odnosno krilo. No, sada igram u srcu veznog reda, glavni sam u organizaciji igre, distribuciji lopti – nastavlja Borna, koji je ove sezone u sedam nastupa za Juve do 17 postigao jedan pogodak.

Je li za dječaka koji u Hrvatskoj nije igrao za prvoligaški klub bilo teška prilagodba na zahtjeve talijanskog nogometa?

– Ma nije, nisam imao problema. Uzeli su me jer su u meni vidjeli talentiranog igrača, a kad je tako, oni ti daju prostora, ulažu u tebe. Talijanski nogomet najbolji je za razvoj mladog nogometaša, ondje se od tebe traži da kao mlad naučiš donositi odluke i preuzimati odgovornost. Naravno, ja još učim, još se razvijam, ali sve što mi se dogodilo otkad sam Torinu, jako mi je pomoglo – dodaje Panić.

Tek sam upoznao Rukavinu

Zanimljivo, Borna u mladim kategorijama HNS-a ima samo jedan neslužbeni nastup, u selekciji U-16 protiv Slovenije u prosincu 2019. godine.

– Tek sad priključen sam selekciji do 17 godina i izbornika Rukavinu upoznao sam ovdje u Osijeku prije dva dana. Suigrače uglavnom poznajem i dobro sam primljen.

Tko vam je nogometni uzor?

– Nikada nisam imao uzora među nogometašima. Pokušavam se sam izgrađivati, ujediniti vrline koje bi trebale krasiti svakoga vrhunskog. Divim se karakteru i inteligenciji Novaka Đokovića. Naravno, najbolji nogometaš kojega sam vidio je Messi i njemu se svi dive, ali ne bih rekao da mi je on uzor.

Idete li na utakmice prve momčadi Juventusa?

– Na nedavnoj utakmici Lige prvaka Juventus – Chelsea bio sam skupljač lopti. Bio sam to i ranije, vidio sam uživo Messija i brojne velike zvijezde.

Vaš konačni cilj u karijeri?

– Svjestan sam kako sam daleko od gotovoga igrača. Želim se i dalje razvijati, nadmetati s najboljima, a onda će se i pojaviti neke opcije. Moj cilj je biti nogometaš za ligu Petice i A reprezentativac – zaključio je Borna Panić. 

Ključne riječi

Komentara 12

ER
EroK
07:33 20.10.2021.

A ako je to samo novinarska patka? Ne bi me iznenadilo!

Avatar majkuvam
majkuvam
10:16 20.10.2021.

Ovdje se svaka bezvezna priča povezuje sa nekimĐokovićem,a tko je taj?

DU
Deleted user
07:08 20.10.2021.

novak djokovic je toliko inteligentan da osim tenisa nista drugi i ne zna....njemu se dive mediji strani mediji koji haraju i harace po hrvatskoj uz dotacije iz hrvatskog drzavnog proracuna...itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije