Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP plivanje

Rekordi Amerikanaca, Brazilaca i Titmus, tri ruska zlata

Ariarne Titmus
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
14.12.2018.
u 17:31

Oba muška svjetska rekorda pala su u muškim štafetama

Četvrtoga dana Svjetskog plivačkog prvenstva u 25-metarskim bazenima u kineskom Hangzhouju postignuta su tri svjetska rekorda, a briljirali su ruski plivači s tri pojedinačna zlata. 

Oba muška svjetska rekorda pala su u muškim štafetama, prvo su Amerikanci Caeleb Dressel, Ryan Held, Jack Conger i Michael Chadwick na 4x50 slobodno plivali 1:21,80 minuta, te skinuli za osam desetinki prijašnji rekord Rusa iz Dohe. 

Najbrži rezultat u povijesti isplivala je i brazilska štafeta u sastavu Altamir Luiz Melo, Fernando Scheffer, Leonardo Voelho Santos i Breno Correia. Oni su 4x200 slobodno plivali za 6:46,81 minuta i za 2.25 sekundi poboljšali rekord Rusije iz 2010. U obje ove discipline Rusi su osvojili srebro, ali su zato mogu podičiti s čak tri današnja pojedinačna zlata. Na 100 mješovito slavio je Kliment Kolesnikov, na 50 slobodno Vladmir Morozov, a Jevgenij Rilov je bio najbrži na 50 leđno. 

Kod plivačica je junakinja bila  18-godišnja Australka Ariarne Titmus, koja je oborila svjetski rekord na 400 slobodno. Australka je plivala dionicu za 3:53.92, pet stotinki sekunde brže od rekorda kojeg je od listopada držala Kineskinja Jinjiahe Wang, inače druga na ovoj utrci.

Mađarica Katinka Hosszu je slavila na 100 mješovito i tako obranila sva tri naslova u mješovitom stilu s prošlog prvenstva u Windsoru 2016.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije