Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGODIO ODLUKU

Edoardo Reja: Volim hrvatski nogomet, ali još se nisam dogovorio s Hajdukom

Edoardo Reja
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
19.02.2015.
u 09:10

Ništa nije želio reći o preuzimanju Hajduka, a potom još jednom odgodio odluku.

I dok su čelnici splitskog Hajduka u Rijeci vodili posljednju rundu pregovora s talijanskim stručnjakom Eduardom Rejom, privremeni trener Hari Vukas morao je čestitiati svom kolegi Matjažu Keku na 3:0 pobjedi Rijeke protiv Hajduka.

Dugo bez uspjeha

– Volim hrvatski nogomet, došao sam vidjeti derbi. Rijeka je bila puno bolja – rekao je Reja, a na pitanje je li on novi trener Hajduka, odgovorio je:

– Nismo se još dogovorili.

U posljednjih devet gostovanja na Kantridi Hajduk nije znao za pobjedu, tek četiri remija upisali su Splićani. Nije bilo bolje ni u srijedu, Vukas nije uspio i Rijeka je pobijedila Hajduk... Reja je na tribinama stadiona na Kantridi mogao vidjeti koliko zapravo vrijedi u ovom trenutku momčad Hajduka.

Matjaž Kek je dan uoči utakmice od svojih igrača samo tražio da daju sve od sebe. Tražio je borbu, tražio je agresiju. Očito je da je momčad dobro pripremio jer već je u četrnaestoj minuti na semaforu tamo iznad Armade pisalo 2:0. Sharbini je već u drugoj minuti lijepo pronašao Jugovića koji je s travnjaka pucao pokraj Ranilovića. Dvanaest minuta kasnije novi Rijekin centarfor Bekim Belaj dobro pucao, lopta je okrznula nekog u Hajdukovu bloku i još jednom je Ranilović morao po loptu. Torcida je zašutjela, Armada slavila. Ne znam jesu li Hajdukovi nogometaši znali za odluku klupskog vodstva, ali svog privremenog trenera Harija Vukasa u srijedu u Rijeci nisu pratili. Ne zato što to nisu htjeli, već zbog toga jer je s druge strane stajala momčad Rijeke koja je ipak kvalitetnija. Miškovićev klub je već eto treću sezonu stabilan, financijski siguran, s najboljim trenerom u HNL-u. Jer i Rijeka je ostala bez svoje prve violine Andreja Kramarića, dosta se igrača promijenilo, a momčad slovenskog stručnjaka ipak izgleda iznenađujuće kohezivna.

Splićani bez žara

Nogometaši Rijeke jednostavno su dominirali u svim segmentima nogometne igre, bili su bolji u svakom duelu, čvršći i konkretniji. U prvom dijelu je omjer udaraca na gol bio 8-3 u korist Rijeke, 7-2 u okvir gola. No posebno je u oko upala spoznaja da u Hajdukovoj igri nije bilo naboja, nije bilo onog prepoznatljivog hajdučkog srca. Pa nisu crveno-plavi napravili nijedan ozbiljniji prekršaj. A tako je nemoguće igrati protiv puno slabijih momčadi nego što je to u ovom trenutku družina Matjaža Keka.

Nije se slika u nastavku utakmice bitnije mijenjala. Hajduk je na trenutke pokazivao znakove života, ali bilo je to jako daleko od igre s kojom bi se eventualno Hajduk mogao vratiti uopće u ovu utakmicu. Jugović je pri kraju dvoboja postavio knačnih rezultata derbija 3:0.

>> Reja na Kantridi gledao Hajduk, je li prije utakmice s Brbićem sve dogovorio?

Komentara 2

SO
sonce
09:48 19.02.2015.

Reja je ugodinama pa ne troši jogurt, a vrjemecuri i jogurt čese pokvariti jer su temperature u porast.

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
10:43 20.02.2015.

Ma dok si ti da govoriš sam sa sobom ode baba s kolačima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije