Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUP Neuspješna večer favorita

Real ispao od trećeligaša, Lyon drugoligaša

12.11.2008.
u 08:28

U šokantnoj završnici na Santiago Bernabeu stadionu španjolski trećeligaš iz Iruna, Real Union, izborio je golom u devedesetoj minuti osminu finala španjolskog Kupa kralja...

Eneko Romo ime je čovjeka koji je golom u 90. minuti smanjio vodstvo Reala na 4-3 i time osigurao prolaz svojoj momčadi u sljedeći krug. U prvoj je utakmici u Irunu Real Union slavio pobjedu 3-2.

Schusteru dani odbrojani


Radio Marca je objavila da Realova uprava namjerava na klupu posjesti Miguela Angela Portugala, trenutno tehničkog tajnika i čovjeka od Calderonovog punog povjerenja.
Radi se o najvećoj senzaciji u povijesti natjecanja. Real nikad nije ispadao od trećeligaša u formatu s dvije utakmice, na gostujućem i domaćem terenu. Tijekom sezone 2000./2001. ispali su također od trećeligaša, Toleda, ali u jednoj utakmici.

Gosti su poveli golom Abasola u 14. minuti, da bi Real izjednačio preko Raula u 36. minuti. U nastavku su opet poveli gosti (Salcedo, 49. minuta), no tada se napokon pričinilo da su Madriđani ozbiljno shvatili utakmicu. Već u sljedećoj minuti Raul je izjednačio, u 68. je Bueno doveo Madriđane u vodstvo, a u 86. Raul svojim trećim golom doveo Real nadomak osmini finala. Romo je četiri minute potom rastužio “kraljevski klub”.

Kup kralja Madriđani su posljednji put osvojili 1993. godine.

I Lyon neuspješan
Na svom su Gerlandu nogometaši Lyona izgubili od Metza 3-1 u dvoboju osmine finala francuskog Liga kupa ispavši time iz natjecanja...

Iako je trener sedmerostrukih uzastopnih prvaka Claude Puel izveo sasvim pristojan sastav, sve je po zlu krenulo već od početka.

Četvrtoplasirana momčad druge lige povela je 2-0 golovima Mendyja i Renouarda. Brazilski je stoper Cris u 50. minuti uspio tek smanjiti nakon kornera, no domaći su skupo platili poigravanje golmana Vercoutrea u 66. minuti. U jednome pokušaju driblinga vratar si je dao predug for. Prvog je igrača prošao, no Romain Rocchi osujetio je njegovu pogrešku, prije došao do lopte i laganom ga fintom izbacio iz ravnoteže pogodivši potom praznu mrežu.

Puelovi igrači taj zaostatak nisu uspjeli nadoknaditi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije